Victor Ponta anunţă un val de migrări către Pro România după alegerile europarlamentare

Sorina Popa

Figuri vechi din politica locală, vineri, la Simeria, la conferinţa de presă organizată de Pro România, cu ocazia vizitei liderului acestei formaţiuni politice, Victor Ponta, împreună cu Corina Creţu, Sorin Cîmpeanu, Ioan Rus în judeţul nostru.
Printre membrii Pro România din judeţ se numără şi Marius Vladu, fost prefect de Hunedoara. Ultima noutate este că şi primarul liberal al comunei Şoimuş, Mihai Irimie, a bătut palma cu Victor Ponta, urmând să anunţe acest lucru după alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Primarul din Şoimuş nu a participat la conferinţa de ieri a celor de la Pro România.

„Le-au angajat rudele şi nu pot pleca din PSD“
„Am fost gonit din PSD, dar nu îmi pare rău. Cred că am numai prieteni în judeţul Hunedoara. Însă, din 2017 nu facem altceva în ţara asta decât să ne certăm şi să ne ţinem de dosare. Dosarul lui Dragnea, al lui Kovesi, al lui Iohannis. Trebuie să facem şi altceva. Din acest motiv am plecat din PSD, dar nu îmi pare rău şi nu mă întorc acolo. Sunt foarte dezamăgit. Foarte mulţi din PSD, când mă întâlnesc cu ei, îmi spun că le e ruşine de ce face Dragnea sau Dăncilă, dar nu pot demisiona din partid că şi-au angajat şi ei nevasta, copilul şi dacă pleacă îi dau afară din posturi. Dacă era înainte de 1989, înţelegeam, că îi trimiteau la Canal, dar acum nu se mai justifică situaţia asta”, a declarat preşedintele Pro România, Victor Ponta, în conferinţa de presă de la Primăria Simeria.

„Nu aş vota un guvern Ludovic Orban“
Întrebat cu cine crede că poate să facă un guvern, Victor Ponta a spus că „am votat în Parlament şi probabil voi vota dacă putem să înlocuim guvernul doamnei Dăncilă, că nu-i un guvern bun, că nu sunt nişte oameni pregătiţi, pentru că pe cei care au mai fost pe acolo i-au dat afară. Dar, în nici un caz n-aş vota să vină un guvern Ludovic Orban, că e ca şi când sari din lac în puţ. Am încercat la Pro România să construim o alternativă pentru toţi cei care în 2016 au crezut că mergem în direcţia bună cu PSD şi şi-au dat seama că Dragnea îi duce într-o direcţie greşită”.
„După 26 mai, dacă va fi un val de refugiaţi de la PSD spre Pro România, trebuie să avem grijă cu refugiaţii, pe cei buni să-i primim, pe cei răi să-i lăsăm acolo. Îmi doresc foarte tare ca la alegerile prezidenţiale, cele locale, cele parlamentare, să existe această alternativă curată, pro europeană, de centru stânga“, a adăugat liderul Pro România.
Comisarul european Corina Creţu a declarat vineri, la Simeria, că gradul de absorbţie a fondurilor europene de către România este de 20 la sută, pentru perioada 2014-2020, iar alte proiecte mari de infrastructură nu mai sunt de aprobat.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Bai voi aveti cu capu ?
    Ce cauta acolo Vladu ? La chermeze se cherchelea in asa hal ca se ..isa pe el.
    Si mai era (sau este ) PDL-ist.
    Ce fel de partid faceti - primiti pe oricine numai sa aiba sau sa fi avut influenta mare ?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

22 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

22 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

22 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

22 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

22 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

22 de ore ago