Anchetatorii de la DNA, interesaţi de banii alocaţi pentru drumurile judeţene

Natalia Bumbac

Toţi consilierii judeţeni au fost sau vor fi audiaţi în calitate de martori în dosarul de corupţie al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ. Turneul aleşilor la Serviciul Teritorial al DNA – Alba Iulia este în plină desfăşurare, urmând să se încheie zilele următoare. Printre cei care au fost săptămâna aceasta să depună mărturie se numără Nicolae Ivănuş, consilier judeţean UNPR şi Ioan Dorin Petrui, consilier judeţean PNL.

„Mă consideram inutil”
„M-au întrebat despre activitatea desfăşurată de mine vizavi de proiectele de hotărâre legate de drumuri, bugetul CJ Hunedoara. Am dat explicaţii de ce am fost de acord cu planul de întreţinere a drumurilor. Nu m-au întrebat despre un caz concret. M-au întrebat de ce am fost sau nu de acord cu anumite proiecte de hotărâre. La mine era o situaţie aparte, fiind din Valea Jiului, unde nu se alocau suficienţi bani. Nu am fost întrebat despre licitaţii şi atribuirea contractelor către anumite firme”, a spus Nicolae Ivănuş.

„Am pierdut o zi degeaba”
Întrebări similare a primit şi consilierul judeţean Ioan Dorin Petrui, care nu vede utilitatea audierii sale ca martor în acel dosar. „Am fost întrebat în ce comisii sunt, sau cum s-au votat anumite proiecte de hotărâre legate de drumuri, sau alocarea banilor pentru publicitate. Sunt membru în Comisia de sănătate şi am votat tot ce a fost avizat de comisia juridică. Audierile au durat aproximativ 47 de minute”, a declarat Ioan Dorin Petrui. Acesta a adăugat că a pierdut o zi degeaba, dar nu regretă foarte mult, pentru că a vizitat municipiul Alba-Iulia.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago