Brădeanul Cîmpeanu, pe locul doi la „Sinaia Forever”

26 iulie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Mihai Cîmpeanu (foto) s-a clasat doar pe locul secund în prima manşă a „Trofeului Sinaia Forever”, care contează pentru etapa a VII-a a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă. Totuşi, pilotul brădean şi-a realizat obiectivul principal, deoarece rivalul său Gunther Graf, liderul clasamentului general la grupa A, a sosit abia al IV-lea.

„Sabotat“ de ploaie

Hotărât să reducă diferenţa de puncte ce-l separă de liderul clasamentului general al grupei A, prin câştigarea cursei de la Sinaia, Mihai Cîmpeanu şi-a îndeplinit obiectivul, chiar şi fără a fi primul pe podium. Pilotul brădean a ocupat doar locul doi, din cauza ploii, dar a recuperat cinci puncte din avansul de 37, pe care-l avea liderul Gunther Graf. „La cursă, s-a prezentat în premieră şi un tânăr talentat cu o maşină mai bună decât ale celor de la grupa A. În prima manşă a scos un timp excelent, astfel că toţi cei trei piloţi care suntem pe podium în clasamentul general al grupei am fost în urma sa, la câteva sutimi de secundă. Toţi trei ştiam că norocul nu ţine mult şi că în manşa secundă îl vom depăşi lejer pe noul venit. Numai că, a început să plouă, iar timpii din prima manşă au rămas mai buni decât cea de-a doua”, a spus Mihai Cîmpeanu.

Tânărul Codruţ Cioroiu a câştigat cursa şi cele 20 de puncte acordate liderului de etapă. Cîmpeanu a încasat 15 puncte, Ciprian Ciobotariu a fost pe locul trei şi a primit 12 puncte, iar Gunther Graf a sosit abia pe patru, fiind recompensat cu 10 puncte.

În urma acestui rezultat, în clasamentul general, situaţia se prezintă astfel: 1. Gunther Graf – 117 puncte; 2. Mihai Cîmpeanu – 85 puncte; 3. Ciprian Ciobotariu – 83 puncte. Pornit cu un minus de 40 de puncte, din cauza neprezentării la primele două etape, Cîmpeanu e convins că poate recupera diferenţa (au mai rămas 32 de puncte) şi că are şanse la câştigarea titlului de campion în ultimele opt etape ale campionatului.

Hora, campion

Trofeul „Sinaia Forever”, desfăşurat în week-end pe un traseu urban, în oraşul Sinaia, a fost câştigat de pilotul reşiţean Lucien Hora (Lola F3000) cu timpul de două minute, zero secunde şi 238 miimi (medie orară de 90,28 km), pe distanţa de 3,0152 km. Hora a fost urmat în clasament de Titi Aur (Mitsubishi Lancer EVO 9), la 2 secunde 806/1000, şi de Silviu Dumitrescu (Dallara), la 5 secunde 798/1000. Campionul naţional en titre Daniel Onoriu a terminat abia pe locul 48.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Verdictul în cazul PNL Deva, amânat pentru septembrie

Judecarea pe fond a recursului depus de primarul Mircia Muntean (foto stânga), la Curtea de Onoare şi Arbitraj a PNL,...

Hoţi de energie electrică

Trei familii din localitatea Uricani au ajuns în vizorul procurorilor, după ce au fost prinse că furau energie electrică. Sâmbătă,...

Doi ex-jiulişti, în Iordania

Fostul jucător al echipei Jiul, Mircea Ilie (foto), s-a decis să plece în străinătate şi a semnat pe un an...

Închide