Categories: Sport

Boala ratărilor şi la naţională

Ciprian Marinuţ

Titratul antrenor spaniol Sito Riviera, actualul tehnician al naţionalei de futsal a României, n-a reuşit să aducă încă pragmatismul în rândul tricolorilor, iar prima reprezentativă a încheiat la egalitate, scor 2-2, amicalul cu Belgia, disputat, ieri, la Deva.

Somnul de după gol
Cu o primă linie formată sută la sută din jucători de la campioana FC Deva, România a început ezitant, iar belgienii au avut prima mare ocazie a meciului, în minutul doi. „Colţii” belgienilor şi schimbările efectuate de Sito Riviera i-au trezit pe tricolori, iar românii au “arestat” mingea şi au pus stăpânire pe joc. Dominarea României a fost concretizată prima dată de Al-Ioani care a finalizat o schemă lucrată la antrenamente: 1-0, minutul 12. Au urmat alte numeroase atacuri, însă defensiva belgiană a rezistat. În plus, agresivitatea apărării oaspeţilor l-a făcut K.O. pe Matei, care a fost dus la spital, după ce s-a lovit dur la faţă de capul unui adversar. Şocul accidentării celui mai valoros om al echipei i-a bulversat psihic pe români, iar Vanderlei (18) a profitat şi a egalat la capătul unui contraatac. În acelaşi minut, Al-Ioani a readus România în avantaj, marcând cu capul, după o fază inventată de Dobre. Ca de obicei, după marcarea unui gol, tricolorii s-au culcat pe o ureche şi au fost egalaţi de Lucio Rosa, 2-2 la pauză.

Ratări incredibile
România a început tare şi repriza secundă, iar Dobre (22) a irosit o primă mare ocazie de a marca. Lipsa golului a indus o panică psihologică în jocul românilor, iar timp de opt-nouă minute, prestaţia tricolorilor a fost mai modestă decât sub bagheta fostului selecţioner, Zoltan Jakab. Chinul unui joc anost, lipsit de idei şi omogenitate, s-a spulberat după minutul 30. Cum Belgia nu a mai contat, românii au asaltat careul advers. Din păcate, Gherman (31) şi Al-Ioani (35) au ţintit bara, iar Gherman (39) şi Lupu
(40) au irosit ocazii incredibile din faţa porţii şi meciul s-a încheiat nedecis, 2-2, deşi românii ar fi meritat să câştige detaşat.
Azi, de la ora 11.00, tot la Sala Sporturilor din Deva, este programat meciul revanşă.

 România – Belgia 2-2
Au marcat: Al-Ioani (12 şi 18) / Vanderlei (18) şi Lucio Rosa (min. 19)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

13 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

13 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

13 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

13 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

15 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

15 ore ago