Categories: Sport

Cu un spaniol nu se face… primăvară

Ciprian Marinuţ

Chiar dacă şi-a tras antrenor iberic, naţionala de futsal a României a rămas restantă la lecţia de spaniolă. Tricolorii au pierdut cu scorul de 2-6, meciul amical disputat la Braşov, în compania selecţionatei Spaniei, actuala campioană europeană şi vicecampioană mondială.

Staţionare pe… Rivera
Aducerea pe banca tehnică a naţionalei a galonatului tehnician spaniol Sito Rivera, care are şi rolul de antrenor principal al campioanei României, FC Deva n-a fost sinonimă cu vreo minune în duelurile tricolorilor cu echipele de top ale lumii. România n-a progresat, ci a rămas pe loc, dovadă că a picat iar rău de tot lecţia de spaniolă, după ce a pierdut, la aceeaşi diferenţă ca în partidele anterioare, amicalul cu selecţionata Spaniei, actuala campioană europeană şi vicecampioană mondială. Pentru Spania, au marcat: Apacicio ’4, Maciel ’5, ’18, ’35, Blanco ’11, Calvo ’12, în vreme ce pentru România şi-au trecut numele pe lista marcatorilor Răzvan Radu, în minutul 16 şi deveanul Cosmin Gherman, în minutul 40, din penalty. Meciul doi între Spania şi România s-a derulat, aseară, în Sala Polivalentă din Tîrgu Secuiesc.

Lot mai subţire
Pe lângă adevărul că minunile nu apar peste noapte nici în futsal, Sito Rivera fiind abia la al treilea joc la cârma naţionalei, o altă posibilă explicaţie a lipsei de progres a naţionalei este dispariţia din lotul României a doi jucători de top. Este vorba de liderii incontestabili ai campioanei FC Deva, Gabriel Molomfălean şi Florin Matei. Fundaşul de fier, Molomfălean, este suspendat în trei jocuri oficiale şi nu intră în vederile lui Rivera, iar golgeterul Matei pare bântuit de accidentări. Chiar în aceste condiţii, din lotul României pentru meciurile cu Spania au făcut parte şase jucători ai FC Deva, care au dus greul în teren şi au fost cei mai buni dintre tricolori.

Lotul României:
Cătălin Rizan (Futsal Craiova), Vlad Iancu (Futsal Deva) – portari; Gabriel Dobre, Marian Şotârcă, Robert Lupu, Cosmin Gherman,  Ion Al Ioani (toţi Futsal Deva), Răzvan Radu, Emil Răducu, Florin  Ignat (toţi Concordia Chiajna), Bogdan Buducă, Mimi Stoica, Alpar Csoma (toţi Design Braşov)
Tony Şafar (MVFC Berettyóújfalu, Ungaria).

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

7 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

7 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

7 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

7 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

7 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

7 ore ago