Categories: Comunitate

Blocul săracilor din Petroşani, debranşat de la apă rece

Carmen Cosman

După numai un an şi jumătate de când s-au mutat în casă nouă, săracii din Petroşani au rămas fără apă potabilă. Conducerea SC ApaServ, Valea Jiului SA i-a debranşat de la reţea, din cauza datoriilor, pe toţi locatarii blocului de locuinţe sociale din Colonie.


Au acumulat datorii de  aproximativ 17.000 de lei şi au rămas fără apă potabilă la robinete. SC ApaServ Valea Jiului SA a decis, ieri, să-i debranşeze de la reţea, după ce toate încercările de recuperare a sumelor restante, măcar parţial, au eşuat. Măsura i-a afectat, însă, şi pe cei care au plătit, dar furnizorul de apă potabilă spune că nu există posibilitatea debranşării doar a celor care nu au achitat contravaloarea facturilor.
„Nu există posibilitatea tehnică să-i debranşăm doar pe cei datornici, iar legea spune că, unde sunt jumătate plus unu datornici, se debranşează toţi. Datoriile sunt mai vechi de 45 de zile, iar restanţierii au fost notificaţi, au primit somaţii prin care erau înştiinţaţi că vor fi debranşaţi”, a declarat Gabriela Gomoi, purtătorul de cuvânt al ApaServ Valea Jiului SA. Cei care înregistrează restanţe la plata apei potabile au fost chemaţi să semneze angajamente de plată, însă fără rezultat.
Locuinţele sociale din Colonia Petroşani, amenajate în locul fostei garnizoane, au fost date în folosinţă la începutul anului trecut, beneficiare fiind aproximativ 120 de familii sărace. Pentru renovarea şi recompartimentarea fostei garnizoane militare au fost alocate 2,8 milioane de lei noi, de la bugetul municipalităţii din Petroşani.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Cum sa aiba bani locuitorii Vaii Jiului care si asa sunt saraci daca Molot de la PNL prin slugoiu Avram au scumpit apa la noi in Valea Jiului.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

5 ore ago