Educatie si cultura

Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Şerban

Dacă vă întrebaţi ce carte ar putea să vă stârnească interesul în săptămâna aceasta, reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Hunedoara-Deva vă propun să răsfoiţi „Umilirea publică în epoca Internetului“, de Jon Ronson, apărută la Editura Art, Bucureşti, 2016.
„Jurnalistul britanic a adunat în cartea sa exemple din întreaga lume despre umilirea publică, interviuri cu persoane care au făcut obiectul umilirii publice şi instigatorii săi. Internetul este o zonă nouă, un fel de vest sălbatic fără reguli şi instrucţiuni de folosire, unde o glumă neinspirată aruncată în spaţiul virtual poate avea consecinţe dezastruoase. O poveste despre minciună, ruşine, frica de a fi prinşi relevantă pentru epoca în care trăim”, apreciază bibliotecara Diana Trif. De altfel, volumul este un studiu important în înţelegerea unui nou fenomen social care priveşte orice posesor al unui cont pe o reţea de socializare. Când eşti un plagiator sau un falsificator de citate, te poţi aştepta ca viitorul tău să nu fie tocmai roz dacă ajungi să fii dat în vileag. Ce mai atrage atenţia este modul în care nişte oameni mânaţi de principii etice absolut sănătoase ajung să distrugă vieţile unor semeni de-ai lor fără să clipească.
De adăugat că la Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu“ Hunedoara-Deva puteţi găsi un alt bestseller al jurnalistului Jon Ronson, „Testul psihopatului: o călătorie prin industria nebuniei“.

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

Mesagerul Hunedorean