Comunitate

Dobra: utilaj multifuncţional, cu fonduri europene nerambursabile

Magdalena Şerban

Prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) Microregiunea Ţara Haţegului – Ţinutul Pădurenilor, administraţia publică din Dobra va achiziţiona un utilaj multifuncţional de ultimă generaţie, lucrările edilitare urmând să fie făcute în regie proprie.
„În scurt timp vom trece la semnarea contractului de finanţare, valoarea estimată fiind de 110.000 de euro. Există şi cheltuieli catalogate neeligibile, în cuantum de circa 11.000 de euro, dar sunt deja prevăzute în alocările bugetare locale. Deoarece nu deţinem în proprietatea publică nici un fel de utilaj multifuncţional, am considerat că trebuie să achiziţionăm unul complex. Acesta va fi dotat cu toate accesoriile necesare (sărăriţă, lamă de deszăpezire, trei cupe, perie, tocător etc.), pentru a ne fi util în orice tip de acţiune edilitară, indiferent de sezon. Până acum eram presaţi de situaţie şi încheiam contracte cu persoane fizice din comună pentru a reuşi să executăm lucrările ce trebuiau rezolvate. Ne mai sprijineau şi cei de la Ocolul Silvic, având logistică. Dar cel mai greu ne era iarna, jumătate din satele aparţinătoare aflându-se în zonă de deal“, a afirmat Ovidiu Pădurean (foto), primarul comunei Dobra.
Prin acelaşi GAL s-a mai reuşit şi înlocuirea acoperişului de la căminul cultural din localitatea principală şi dotarea lăcaşelor culturale din Dobra, Mihăieşti şi Roşcani. Ce se mai doreşte în viitor este ca în baza unor posibile axe guvernamentale sau europene, să se acceseze programe investiţionale prin care să poată fi reabilitate şi modernizate căminele din satele Răduleşti, Stânceşti şi Stânceşti-Ohaba, aflate într-o stare avansată de degradare. Totodată, mai urmează semnarea contractului de finanţare pentru construirea unei grădiniţe cu program prelungit în satul centru (513.000 euro, bani europeni). Vor fi 80 de locuri, iar amenajarea ei se va face conform normelor în vigoare.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

23 de ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

23 de ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

23 de ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

23 de ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

23 de ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

23 de ore ago