Categories: Comunitate

Au ajuns la spital, din cauza poleiului

Nicoleta Popa

Am trecut cu bine de prima zăpadă, însă încălzirea vremii a dat bătăi de cap hunedorenilor. Temperaturile ridicate din timpul zilei au favorizat topirea zăpezii, iar cele scăzute din timpul nopţii au dus la formarea poleiului.
Astfel că, ieri dimineaţă, străzile din localităţile judeţului s-au transformat în adevărate patinoare, iar mersul pe trotuare a devenit o adevărată aventură pentru pietoni. Asta pentru că, dacă de străzi autorităţile locale s-au mai ocupat şi le-au curăţat, de trotuare, nici vorbă. Ca urmare, odată cu formarea poleiului, au început accidentele. Astfel, până ieri, zeci de deveni s-au prezentat la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Deva, cu entorse, luxaţii sau fracturi, din cauza poleiului. Numai ieri dimineaţă, la UPU Deva s-au prezentat opt persoane, dintre care două au fost internate pentru intervenţii chirurgicale. Şi la spitalele din Hunedoara şi Petroşani, ieri dimineaţă, au fost aduşi oameni cu entorse şi fracturi, provocate de polei.
Câte cinci persoane au ajuns în prima jumătate a zilei, la secţiile de urgenţe ale celor două spitale. „În ultimele zile am avut multe solicitări. Este vorba de leziuni ale membrelor, îndeosebi ale celor inferioare, cauzate de căderi accidentale,” a declarat medicul Mircea Veţean Muntean, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Deva.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

9 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

9 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

9 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

9 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

9 ore ago