Categories: Sport

Atleţii români pregătesc participarea la Jocurile Olimpice

Atleţii români calificaţi la Tokyo au început pregătirea specială pentru JO, după ce pen­tru această disciplină sportivă, anul com­petiţional 2020 a ajuns aproape de final. A fost un an dificil, total atipic, pentru tot sportul mondial. Pandemia de coronavirus a dat peste cap calendarul în sportul mondial şi toată lumea implicată în acest fenomen a trebuit să se reseteze.
Acum, la final de an competiţional 2020, gân­durile multora dintre atleţii sau tehni­cienii care se află în cadrul mişcării atletice zboară deja spre anul viitor, spre competiţia supremă din Japonia – Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Federaţia Română de Atletism are cinci sportivi calificaţi până în acest moment la JO de anul viitor, dar lista nu e încă închisă. Alina Rotaru (lungime), Alin Firfirică (disc), Flo­rentina Marincu-Iuşco (în foto, la lungime), Claudia Bobocea (1.500 m) şi Daniela Stanciu (înălţime) sunt sportivii care au ob­ţinut calificarea pentru Tokyo.
În cadrul unui proiect special, departa­mentul de comunicare din cadrul Federaţiei Române de Atletism îşi propune să pro­moveze în perioada următoare atleţii deja calificaţi la Tokyo, de la care se doreşte să afle cum a fost anul 2020 pentru ei, care sunt planurile de pregătire şi ce gânduri au pentru Jocurile Olimpice.
La finalul acestei săptămâni se vor des­fă­şura la Buziaş, întrecerile Campionatul Naţio­nal de Marş pentru seniori şi tineret (sportivi cu vârsta până la 23 de ani), masculin şi feminin, iar pe 14 noiembrie sunt progra­mate întrecerile din cadrul Campionatul Na­ţio­nal de semimaraton – pentru juniori, tineret şi seniori, competiţie care se va desfăşura la Drobeta Turnu Severin.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

18 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

18 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

18 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

18 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

18 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

18 ore ago