Categories: Sport

Anul competiţional 2019, subfinanţat, dar cu rezultate bune în judeţ

Deşi a fost un an important pentru sportul românesc, fiind unul preolimpic şi de calificare la Jocurile Olimpice, anul care se va încheia peste câteva zile a fost subfinanţat, lucru cunoscut şi foarte des reperat de către sportivi şi reprezentanţii instituţiilor din domeniu. Dar şi în aceste condiţii, activitatea sportivilor a continuat, iar rezultatele sunt, unele, de top mondial. Urmează o serie de materiale în care vom vorbi despre anul 2019 şi despre cel olimpic, 2020. Astăzi, publicăm un interviu cu Lorincz Szell (foto), directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Hunedoara.

Reporter: Domnule director, cum a fost anul competiţional 2019 pentru judeţul Hunedoara?
Lorincz Szell: Au fost înregistrate rezultate care erau la nivelul aşteptărilor, având în vedere subfinanţarea mişcării sportive, din păcate, în acest an competiţional. Rezultatele încă mai vin, sunt competiţii care încă se desfăşoară şi după primirea tuturor rezultatelor de la structurile sportive din judeţ, colegii mei de la compartimentul sport, împreună cu specialiştii din mişcarea sportivă din judeţ, pe parcursul lunii ianuarie, o să întocmească clasamentul anual pentru 2019, atât la sporturile olimpice, cât şi la cele neolimpice, după care o să le dăm publicităţii şi apoi să organizăm festivitatea de premiere a acestor sportivi.
Reporter: Din păcate, sportul numărul unu, tradiţional din acest judet, gimnastica, nu prea s-a văzut. A fost o cădere fantastic de mare la nivelul echipelor reprezentative. Credeţi că 2020 va fi mai bun pentru gimnastica din Deva?
Lorincz Szell: În acest sens, Federaţia Română de Gimnastică, cea care coordonează activitatea la nivel naţional, trebuie să ia decizii importante. E necesar să se facă o analiză profundă pentru a stabili care sunt motivele care au dus la ratarea din nou a calificării, de această dată la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokyo. În funcţie de deciziile pe care le va lua federaţia, se poate construi în continuare, pentru a fi din nou în top, dar acest lucru bineînţeles, durează, unul sau mai multe cicluri olimpice.
Reporter: O sportivă din judeţul nostru, atleta Florentina Marincu Iuşco, este deja calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Din ceea ce cunoaşteţi dumneavoastră, vor mai fi sportivi din judeţ care vor prinde avionul pentru Olimpiada japoneză?
Lorincz Szell: Din informaţiile pe care le avem, mai sunt doi sau trei sportivi care se luptă în competiţiile de precalificare pentru Tokyo şi ar fi de bun augur pentru noi, ca judeţ, să avem mai mulţi sportivi care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice.
Reporter: Ca o concluzie generală, care sunt disciplinele sportive care au avut rezultate mai deosebite în anul competiţional 2019?
Lorincz Szell: Cu rezultate bune în 2019 vin cei de la judo, vin rezultate la atletism, şi am remarcat-o aici pe Florentina Marincu. Să nu îi uităm pe cei de la fotbal tenis, cu rezultate de nivel mondial şi european, pe cei de la lupte şi de la artele marţiale, unde sportivii hunedoreni au avut rezultate deosebite.
Reporter: Ce vă doriţi dumneavoastră pentru anul 2020?
Lorincz Szell: În primul rând eu îmi doresc un buget mai mare pentru instituţie, ca să putem susţine mai multe activităţi la nivelul sportului de masă, dar şi sprijinirea sportului de performanţă, cel de excelenţă, pentru aceste turnee de precalificare la olimpiadă şi pentru generaţiile care vin din urmă, cele care la următorul ciclu olimpic pot reprezenta mult mai bine judeţul nostru şi România la Olimpiada de la Paris.
A consemnat Nicolae Gavrea

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

4 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

4 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

4 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

4 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

4 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

4 ore ago