Argumentele UDMR privind revocarea lui Geoanã

Nicolle Ebner

UDMR susţine iniţiativa PDL de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, dar cu unele condiţii. Revocarea să se facă în spiritul legilor, regulamentului Camerei şi a prevederilor constituţionale.

Consecinţele modificării Constituţiei în 2003

În opinia europarlamentarului Iuliu Winkler (foto), preşedintele filialei judeţene UDMR Hunedoara, situaţia neverosimilă existentă la nivelul conducerii Senatului este generată de modificările aduse Constituţiei în anul 2003, când a fost separată durata mandatului prezidenţial de cel parlamentar. „După cum am mai spus-o şi în toamnă, cu ocazia alegerilor prezidenţiale, separarea acestor alegeride cele parlamentare s-a dovedit a fi o decizie nefericită. Acum, suferim tot consecinţele acestei decizii, pentru că alegerile prezidenţiale de anul trecut au determinat formarea unei noi majorităţi parlamentare şi a unui nou guvern. Or, noua majoritate parlamentară, în mod natural ar trebui să fie reflectată şi în structura de conducere a celor două camere ale Parlamentului României. Lucru care nu se întâmplă la Senat, în fruntea căruia se află un reprezentant al PSD. Din punct de vedere politic, o guvernare eficientă necesită o majoritate parlamentară stabilă. Aceasta este explicaţia poziţiei şi argumentele politice ale UDMR cu privire la revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului”, a declarat Iuliu Winkler pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, menţionând că situaţia creată reprezintă încă o dovadă că revizuirea Constituţiei trebuie să fie mult mai profundă decât simpla reducere a numărului de parlamentari sau a Camerelor din Parlament.

Dacă nu acum,  atunci, niciodată

Deputatul european a mai afirmat că UDMR nu se va alătura decât unui demers constituţional, legal şi regulamentar şi de aceea, în perioada imediat următoare, trebuie făcută analiza cadrului acţiunii politice. „Trebuie să stabilim cât e constituţional, cât de legal şi cât regulamentar”, concluzionează europarlamentarul hunedorean. Winkler este de părere că dacă revocarea lui Mircea Geoană nu se va face imediat, atunci se va renunţa la idee, deoarece nu sunt argumente legale.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Si cum s-ar putea face altfel domnule Winkler decat constitutional si legal ? I-ati pus gand rau olteanului meu si nu e frumos.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Unul muncește de zor iar alții se fălesc cu re­a­lizările. Asta spun bâr­fi­torii din vestul…

16 ore ago

Bulina albă

Georgeta Manolache, coordonatorul Clubului AC Străjerii Lupeni Pentru organizarea unei noi ediții a Maratonului Straja,…

16 ore ago

Bulina neagră

Laurențiu Măcinic, de 30 de ani, din București Pentru că a fost arestat preventiv de…

16 ore ago

Declic a „detonat” barajul de la Mihăileni

ONG-iștii au obținut în instanță suspendarea lucrărilor la investiția hidrotehnică   Adriana Năstase Dat ca…

16 ore ago

Polițistul acuzat de furt, condamnat pentru instigare la mărturie mincinoasă

Agentul de la Poliţia orașului Simeria fusese reclamat de proprietarul unui autoturism, parcat în zona…

17 ore ago

Șofer băut, „turnat” de propria soție

Bărbatul s-a certat cu consoarta și a plecat de acasă cu mașina cu gândul să…

17 ore ago