Categories: Editorial

Geoană, cavalerul eşecurilor politice

Când scriu aceste rânduri, încă nu pot să afirm cu certitudine dacă Mircea Geoană va fi revocat de la conducerea Senatului. Asta, pentru că ieri, democrat-liberalii şi udemeriştii n-au reuşit să introducă pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Senatului solicitarea de revocare a acestuia din funcţie, voturile social-democraţilor şi ale liberalilor fiind mai numeroase. Motivaţia reprezentanţilor PSD şi PNL în Birou a fost că această revocare este neconstituţională, ei argumentând cu o decizie a Curţii Constituţionale din 2005, când, tot PD a încercat să-l schimbe pe Nicolae Văcăroiu de la conducerea Senatului.
Acestea fiind datele problemei, normal ar fi ca pedeliştii şi Traian Băsescu (deoarece preşedintele îi împinge din spate) să se liniştească, să renunţe la iniţiativa lor, catalogată ca fiind anticonstituţională şi care, se pare, încalcă şi Regulamentul Senatului. Aşa ar fi normal, dar ce mai este normal în ţara asta, cine mai respectă legea? Vă închipuiţi cumva că preşedintele Băsescu şi ciracii lui din PDL, din moment ce deţin toată puterea în stat, se vor împiedica de ce scrie în Constituţie sau de regulamentele Senatului? Fiţi siguri că nu. Ca urmare, aşa cum au declarat deja, nu se vor lăsa cu una cu două şi vor încerca debarcarea lui Geoană, prin introducerea cererii de revocare a acestuia în plenul Senatului, unde democrat-liberalii, împreună cu udemeriştii şi „independenţii” au o majoritate consistentă. S-ar putea să le reuşească, s-ar putea să nu le reuşească. Oricum, astăzi va fi circ mare în Senat.
Făcând acum abstracţie, însă, de ce se va întâmpla cu Mircea Geoană, dacă va pierde sau nu preşedinţia Senatului, să ne întoarcem cu cinci ani în urmă şi să ne amintim cum i-a lucrat el atunci pe Ion Iliescu şi pe Adrian Năstase. Nu mai spunem cu sprijinul cui, deoarece se ştie cine a profitat din plin de scoaterea celor doi lideri de la conducerea PSD. Să ne amintim cum a ajuns el, cel etichetat „prostănacul”, pe cai mari şi cum, pentru nici o jumătate de noapte, s-a crezut preşedintele României. Atât a durat momentul de glorie al lui Geoană, nici o jumătate de noapte. Iar de atunci, a început rapid coborâşul. A pierdut şefia partidului şi, după cum îl cunoaştem noi pe Traian Băsescu, dacă asta şi-a pus în cap şi nu se va răzgândi, nu se va lăsa până nu-l va debarca pe Geoană din fruntea Senatului. Va fi, desigur, lovitura de graţie pentru fostul diplomat, care, ca politician, s-a remarcat mai mult prin eşecuri.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Asa e. I-a lucrat pe Ion Iliescu si Adrian Nastase tot asa cum, nu cu mult timp in urma, Crin Antonescu si Ludovic Orban l-au lucrat pe Calin Anton Constantin Popescu Tariceanu. Tot asa cum Mircea Ioan Molot l-a lucrat pe Mircia Muntean. Despre asta de ce nu scrii ?

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago