Categories: Actualitate

Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean” a cântat pe ritmurile toamnei

Natalia Bumbac
 
Spectacolul „Sunetul toamnei”, susţinut de Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean”, a avut premiera, ieri, pe scena Teatrului de Artă din Deva.    

Aşa cum şi-au obişnuit deja publicul, talentaţii artişti au adus şi în acest anotimp o suită de cântece şi dansuri tradiţionale româneşti, care au impresionat spectatorii prin frumuseţea lor. De la înfiinţare, membrii ansamblului şi-au propus să valorifice şi să promoveze valorile culturale şi folclorice din judeţul Hunedoara, promisiune pe care şi-o onorează cu succes. Este al treilea spectacol complex cu care s-au prezentat în faţa publicului, primele două fiind „Primăvara-n strai de sărbătoare” şi „Mărie, dragă Mărie”, spectacole suţinute în primăvara şi în vara acestui an.
„Este un spectacol pe care l-am intitulat sugestiv „Sunetul Toamnei”, în care am dorit să transpunem pe ritmurile muzicii frumuseţile acestui anotimp. Prin intermediul concertului, ne-am propus să scoatem în evidenţă farmecul aparte al acestei perioade a anului, aşa cum ştim noi mai bine, printr-o culegere de cântece şi jocuri de care să ne bucurăm împreună cu spectatorii noştri. Un alt lucru care ne-a motivat atunci când am gândit acest moment artistic a fost acela de a scoate în evidenţă bucuria pe care o are ţăranul român atunci când culege toamna roadele muncii sale de un an”, a subliniat Cristian Fodor, managerul ansamblului. Aşa cum a mai afirmat Cristian Fodor, spectacolul de ieri l-au pregătit din luna septembrie, repertoriul fiind compus din foarte multe noutăţi care nu au mai fost prezentate până acum publicului.
Pentru sfârşitul anului, perioadă care coincide cu sărbătorile de iarnă, managerul Ansamblului „Drăgan Muntean” ne-a mărturisit că vor pregăti un concert de colinde, special pentru hunedorenii care iubesc acest gen muzical.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

23 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

23 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

23 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

23 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

23 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

23 de ore ago