Categories: Actualitate

Ministrul Justiţiei a dat de ştire la Hunedoara. Din noiembrie, vom avea acces gratuit la legislaţia României

Oana Mihnea

Ieri, la Hunedoara, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc (foto), a anunţat că, începând cu luna noiembrie, toţi cetăţenii vor avea acces gratuit la legislaţia României pe un portal al Ministerului. Proiectul este evaluat la 4 milioane de euro şi va fi finanţat din fonduri europene.

România este una dintre ţările în care, pentru a beneficia de informaţii legate de norme, este necesar să plăteşti. Pornind de la acest lucru, Ministerul Justiţiei a luat iniţiativa de a face unele modificări în acest sens. „Suntem printre puţinele ţări în care accesul la legislaţie se face contra cost. Este o formă de educare, până la urmă, prin care încercăm să facem cunoscută legea şi modificările care apar pe parcurs. Nu putem să le pretindem oamenilor să cunoască legea şi să le cerem bani pentru acest lucru, având în vedere că în această perioadă, legislaţia se modifică frecvent. Ideea este ca oamenii să aibă mai uşor acces la legile de care au nevoie“, a precizat ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc. În continuare, cei care doresc să aibă legislaţia tipărită pe hârtie trebuie să apeleze la Monitorul Oficial, iar publicaţia va fi oferită contra cost.
Baza de date va fi disponibilă tuturor, chiar şi celor cu cunoştinţe elementare de navigare online. „Practic, ministerul a achiziţionat o bază de date care va fi pusă la dispoziţia cetăţenilor într-o formulă uşor de utilizat, care necesită cunoştinţe minime de calculator. Programul va fi extrem de simplu, iar oamenii vor putea să caute în conţinutul legilor, nu doar să vadă evoluţia unor lucruri în timp“, a mai precizat ministrul Justiţiei.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

18 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

18 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

18 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

18 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

18 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

18 ore ago