An bun pentru Hidroserv S.A – Sucursala Haţeg

04 joasa-presiune-turbina-100mw251Magdalena Şerban

Cu un plus de şase milioane de lei şi o producţie de circa 26 de milioane, înregistrate în 2014, cei de la Societatea de Servicii Hidroenergetice Hidroserv S.A – Sucursala Haţeg pot spune că au parte de un an bun. Mai mult de atât, alături de Bistriţa, Haţegul se află pe lista celor mai performante sucursale ale companiei. Saltul economic e mare, în condiţiile în care, în anii precedenţi, angajaţii stăteau cu teama zilei de mâine, asupra lor planând pericolul disponibilizărilor.

Lucrările celor opt filiale ale Hidroserv sunt asigurate, în întregime, de Hidroelectrica. Cu sprijinul administratorului judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol SPRL – prin Remus Adrian Borza, şi a directorului general al Societăţii de Servicii Hidroenergetice Hidroserv S.A, Radu Silaghi, contractul pentru anul 2014 a acoperit necesarul sucursalei din Haţeg, permiţându-i ca prin lucrările efectuate să ajungă chiar la valori peste pragul estimat. Acest lucru s-a datorat faptului că unele filiale nu şi-au putut onora programul alocat pentru reparaţii. Astfel, societatea din Haţeg a avut ocazia să lucreze suplimentar, realizând venituri mai mari. Totodată, de când cu fuziunea sucursalelor, un important factor îl reprezintă globalizarea şi centralizarea lucrărilor. Dacă nu pot să le execute unii, pot fi preluate de ceilalţi din sistemul Hidroserv, câştigul rămânând tot în cadrul companiei. Contactat telefonic de ziarul nostru, directorul general al Societăţii de Servicii Hidroenergetice Hidroserv S.A, Radu Silaghi, a precizat că  “sucursala din Haţeg şi cea din Bistriţa sunt cele mai bune din ţară. Pot spune că avem o colaborare excelentă”, a subliniat acesta.
În anul înfiinţării, Hidroelectrica şi Hidroservul au reprezentat o singură entitate economică, însă în 2002, s-a hotărât separarea lor. Cu toate acestea, cele două au rămas în relaţie de interdependenţă. În 5 august 2013, Hidroelectrica-Serv S.A (actualmente denumită Societatea de Servicii Hidroenergetice Hidroserv S.A) a luat naştere în urma fuziunii prin contopire a celor opt filiale ale Hidroserv (Bistriţa, Cluj, Curtea de Argeş, Haţeg, Porţile de Fier, Râmnicu Vâlcea, Sebeş, Slatina). Fiecare sucursală are departamente specializate, dedicate domeniilor de activitate precum service şi mentenanţă, automatizare, controlul calităţii, teste de specialitate, design şi management de proiect, dezvoltare regională, evaluare şi transporturi gabaritice şi agabaritice. La sucursala din Haţeg sunt 203 de angajaţi, societatea reprezentând un motor economic al zonei, precum şi un jucător important pe piaţa locală a muncii.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.