Marian Muntean aşteaptă decizia instanţei

Oana Mihnea

Consilierul local PNL, Marian Muntean (foto), aşteaptă decizia pe care o vor lua magistraţii cu privire la numirea lui în funcţia de viceprimar, deoarece a fost nevoit să îi recedeze locul lui Ovidiu Moş, după ce Prefectura a atacat în instanţă hotărârea luată în şedinţa de consiliu din 29 septembrie, prin care acesta a fost votat de consilieri să ocupe postul de viceprimar.
Cu privire la aceste lucruri, Marian Muntean a declarat: „Încă nu am primit sentinţa de la Tribunal pentru cea de-a doua blocare făcută de prefect şi, din câte ştiu eu, nu s-a dat nici un termen încă. Pentru prima schimbare din iunie, procesul a fost suspendat pe motiv că trebuie judecat întâi cel de-al doilea. Este o aberaţie maximă, nu are nici o legătură una cu alta, mai ales că primul dosar nu mai are obiect de judecată, pentru că hotărârile de consiliu prin care a fost schimbat Ovidiu Moş şi am fost eu votat, au fost abrogate de Consiliul Local“.
La Tribunalul Hunedoara, există două dosare în cazul telenovelei privind schimbarea viceprimarilor din Deva. Marian Muntean a fost votat în şedinţă de Consiliu Local ca viceprimar, prima dată, în luna iunie a.c., hotărâre pe care Prefectura a atacat-o în instanţă pe motiv că nu s-au respectat prevederile legale. Dar aleşii locali au abrogat în şedinţa din luna septembrie cele două hotărâri atacate de Prefectură în instanţa de contencios administrativ şi l-au votat din nou ca viceprimar pe Marian Muntean, în locul lui Ovidiu Moş. Acesta chiar a funcţionat câteva zile pe acest post, numai că Instituţia Prefectului a atacat şi această hotărâre a Consiliului Local Deva în instanţă, pe motiv că judecătorii nu dăduseră o soluţie la primele hotărâri, procesul fiind pe rol. Prin urmare, Marian Muntean a trebuit să plece şi social-democratul Ovidiu Moş a redevenit viceprimar.
Conform purtătorului de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman, „la termenul din 6 noiembrie al primului dosar, instanţa a dispus suspendarea cauzei (cu drept de recurs) până când hotărârea pronunţată în cel de-al doilea dosar va deveni definitivă. În prezent, nu se cunoaşte primul termen în cazul celui de-al doilea dosar, pentru că se află în procedură de regularizare“.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago