Marian Muntean: „Voi accepta propunerea de a fi ales viceprimar al Devei doar în urma unei decizii politice”

Natalia Bumbac

De la începutul telenovelei viceprimarilor Devei a trecut aproape un an, timp în care, pe rolul instanţelor s-au judecat cele două dosare în care hotărârile Consiliului local (CL) Deva de înlocuire a viceprimarului Ovidiu Moş cu consilierul local Marian Muntean (foto) au fost atacate de Prefectura Hunedoara pe motive de nelegalitate.
Pe scurt, lucrurile au decurs în felul următor: în ambele cazuri, hotărârile au fost abrogate de către CL Deva, iar Prefectura a luat act de decizia legislativului local, retrăgându-şi acţiunile din instanţă, dosarele rămânând fără obiect. Doar că, în ambele dosare au fost formulate contestaţii de către viceprimarul Ovidiu Moş, care au fost trimise pentru a fi soluţionate la instanţa superioară. Marţi, 2 iunie, Curtea de Apel Alba Iulia a dat decizia definitivă în primul dosar prin care a respins contestaţia lui Ovidiu Moş, pentru al doilea urmând să se acorde termen pentru soluţionare.

Se bucură de sprijinul liberalilor
În momentul în care se va închide şi al doilea dosar, se poate spune că s-a revenit la situaţia iniţială, CL Deva putând să facă o nouă propunere pentru funcţia de viceprimar. Un scenariu care pare a fi plauzibil, dacă se ţine cont de componenţa politică a CL Deva.
„Ţinând cont de situaţia actuală în care primarul colaborează foarte bine cu Ovidiu Moş, nu ştiu dacă va mai fi vreo schimbare la conducerea Primăriei Deva. De un singur lucru trebuie să se ţină cont, PNL are majoritatea formată din 13 consilieri locali şi primarul în funcţie, de aceea nu este corect ca al doilea viceprimar să nu fie de la PNL. Viceprimarul PSD nu are nici o legitimitate, pentru că partidul din care provine are doar trei consilieri în legislativul local”, a explicat Marian Muntean.
Întrebat dacă va accepta o eventuală propunere de a fi din nou ales pentru postul de viceprimar, Marian Muntean a afirmat că nu face parte din priorităţile sale, dar va accepta în cazul în care va primi un mandat politic din partea colegilor săi de partid.
Cu privire la această situaţie, Bogdan Ţîmpău, copreşedintele Organizaţiei judeţene a PNL Hunedoara, declară că este nevoie de discuţii în interiorul partidului şi că Marian Muntean se bucură de întregul sprijin al liberalilor hunedoreni. Acesta a mai afirmat că trebuie puse în balanţă avantajele sau dezavantajele unei noi propuneri din partea liberalilor pentru funcţia de viceprimar al Devei, iar deciza o va lua Biroul local al PNL Deva.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Cum a devenit România un hub tehnologic în curs de dezvoltare în Europa?

România este uneori numită “the rising techhub of Europe” - anume hubul tehnologic în creștere…

2 zile ago

Nepăsare sau gafă? Liberalii hunedoreni, fără omagiu pentru Eroii României

Ziua Eroilor este un moment de profundă reverență și recunoștință, când comunitățile din întreaga țară…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că se pregătește de­bar­carea unui șefuleț din zonă, care se pare că…

3 zile ago

Bulina albă

Abiatar Bubău, elev în clasa a II-a, prof. Lazăr Cezarina La Liceul de Arte Pentru…

3 zile ago

Bulina neagră

Ioan R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

3 zile ago

„Un Lord a venit la primărie”. Lucian Rus: Am candidat pentru Deva și pentru deveni. Ei sunt câștigătorii acestor alegeri

Lucian Rus este revelația acestor alegeri locale din județul nostru. Puțini au crezut în proiectul…

3 zile ago