Administratorul public al judeţului îi linişteşte pe hunedoreni: “Începem reabilitarea Casei de Cultură din Hunedoara”

Sorina Popa

Aleşii judeţeni liberali s-au speriat, ieri, în şedinţa de consiliu, că nu se modernizează Casa de Cultură din municipiul Hunedoara! şi, era să ne speriem şi noi! Numai că, se pare că aceştia au înţeles greşit anumite decizii. Despre ce este vorba? La un proiect de hotărâre pe care l-au avut în lucru, consilierii judeţeni au votat mutarea sumei de 1 milion de lei de la investiţia pentru Casa de Cultură din municipiul Hunedoara, la un alt proiect.

Banii, puşi la alt proiect
”Pentru prima dată, suntem foarte aproape ca investiţia de reabilitare a Casei de Cultură din municipiul Hunedoara să înceapă. Au fost prinşi 1 milion de lei pentru asta, sperând ca anul acesta să demareze lucrările. Însă, doar săptămâna viitoare cred că lucrarea va fi scoasă la licitaţie. Dar nu vor trebui bani în 2019 pentru acest proiect. Investiţia costă, în total, 17, 5 milioane de lei. Am luat 1 milion de lei, programaţi pentru Casa de Cultură din Hunedoara, pentru că nu ne trebuie acum şi i-am mutat pentru alte lucrări, pentru drumuri. Proiectarea este în lucru. Unii nu au înţeles despre ce este vorba”, a declarat Costel Avram (foto), ieri, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean Hunedoara.

Matrapazlâcuri peste matrapazlâcuri
Reamintim că modernizarea Casei de Cultură din municipiul Hunedoara trenează de ani buni. Lucrările de mântuială, dar şi ilegalităţile făcute de constructorul care a câştigat licitaţia, au dus la situaţia în care primarul Dan Bobouţanu a realizat Pietonala, iar Casa de Cultură nu a fost reabilitată. În urmă cu mai mulţi ani, Consiliul Judeţean a preluat în administrare clădirea, pentru a o reabilita. Trebuia să fie reabilitată şi apoi, predată înapoi municipiului Hunedoara. Lucrurile s-au împotmolit şi nu s-a făcut asta.
”Este o datorie morală a Consiliului Judeţean de a face Casa de Cultură din municipiul Hunedoara. Am investit la Spitalul Judeţean Deva, în Orăştie, împreună cu muzeul devean, în Valea Jiului, e necesar să facem investiţii şi în municipiul Hunedoara. Este realizată Pietonala, o construcţie excepţională. În aceste condiţii, sunt convins că în acest an demarăm lucrările de reabilitare la această clădire”, declara în urmă cu cinci luni Costel Avram, administratorul public al judeţului Hunedoara.
Sunt lucrări care nu au fost prinse prima dată în reabilitare, iar acum lucrurile vor fi făcute aşa cum trebuie. Se ştie că în cazul reabilitării Casei de Cultură din Hunedoara există pe rol şi un dosar penal, deoarece nu au fost executate lucrări care au fost plătite, lipseşte rezervorul de apă, plătit de asemenea şi el, şi alte ilegalităţi. Firma constructoare a intrat în faliment şi, uite aşa, am ajuns la situaţia în care edificiul cultural nu a fost modernizat nici până astăzi.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago