Ceea ce a părut doar o utopie s-a realizat în trei ani! De ieri, aparatul RMN de la Spitalul din Deva, pus la lucru!

Sorina Popa

E oficial! Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva are, de ieri, un aparat RMN funcţional. Dacă mai pui că este vorba de un aparat medical de ultimă generaţie, care va ajuta enorm la diagnosticarea corectă a pacienţilor, lucrurile sunt perfecte.

Deputatul Laurenţiu Nistor, ”vinovatul” principal
Promisiunea făcută de autorităţile judeţene în primăvara acestui an a fost onorată! Aparatul de imagistică prin rezonanţă magnetică nucleară a fost instalat la Spitalul Judeţean din Deva şi este funcţional. În perioada imediat următoare, aparatul RMN va trece printr-o serie de teste, obligatorii la punerea în funcţiune. Cum am mai informat, RMN-ul va funcţiona în spaţiul situat la parterul clădirii principale.
Iniţiativa de a aduce la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva un aparat RMN a aparţinut fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, actualul deputat Laurenţiu Nistor, care a început în 2016 demersurile pentru achiziţia acestuia. Astfel, aparatul RMN a fost achiziţionat de Guvernul României prin Ministerul Sănătăţii, în baza unui acord încheiat cu Banca Mondială. Valoarea echipamentului care va funcţiona la Deva este de 3.750.000 lei. „Eu vă mărturisesc că am emoţii. În 2016, când eram preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara,
Mircea Bobora era vicepreşedinte, văzând ceea ce se întâmplă în ţară, văzând că spitalul din Deva nu a avut RMN, cu curaj, alături de medicul Ioan Demeter, am venit cu ideea să ne zbatem ca judeţul Hunedoara să aibă această dotare. Unii mă criticau, că Nistor vorbeşte utopii. Sunt convins că toate cadrele medicale sunt mândre cu ceea ce au acum în spital. N-am căutat să-mi fac palate, hoteluri sau să creez facilităţi copiilor mei, ci am căutat soluţii pentru oameni“, a declarat deputatul Laurenţiu Nistor, ieri, la inaugurare. Deputatul
social-democrat a felicitat şi constructorul infrastructurii realizate pentru montarea aparaturii medicale.

“Este o realizare de excepţie”
„Ce vedeţi aici este un succes la care au contribuit cu mare pondere Guvernul României şi Consiliul Judeţean Hunedoara, ca şi coordonator al activităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, care s-a implicat pentru ca acest aparat să funcţioneze ireproşabil. Este o realizare de excepţie care va continua cu Radioterapia, cu USTACC-ul, cu reparaţiile capitale. Vrem să demonstrăm că SJU rămâne ceea ce a fost şi până acum, un spital de referinţă nu numai pentru judeţul Hunedoara“, a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago