Actualitate

Lucrările de reabilitare a Casei de Cultură din Hunedoara se reiau de la zero

Sorina Popa

După ce primarul Dan Bobouţanu a insistat pe tema reabilitării Casei de Cultură din Hunedoara, proiect care a fost început, dar s-a împotmolit pentru că firma care a câştigat licitaţia a dat faliment, iată că s-a revenit asupra investiţiei.

Aleşii judeţeni au votat Proiectul de hotărâre privind aprobarea încheierii unui contract de asociere între judeţul Hunedoara – prin Consiliul Judeţean Hunedoara şi municipiul Hunedoara – prin Consiliul Local al municipiului Hunedoara, pentru realizarea lucrărilor la obiectivul de investiţii ”Reabilitare Casa de Cultură din municipiul Hunedoara”.
”Este o demonstraţie cum se fac lucrurile normal şi bine. Este o asociere, vom realiza reabilitarea Casei de Cultură din municipiul Hunedoara, astfel ca aceasta să fie un edificiu care să se încadreze în ambiţiile Consiliului Local de aici, de a avea o zonă de excepţie, cu fântâni arteziene. Încercăm ca în minimum de luni posibile să se ducă la bun sfârşit investiţia”, a afirmat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.
De ani buni, reabilitarea Casei de Cultură din municipiul Hunedoara s-a oprit, deoarece firma care a câştigat proiectul a intrat în faliment, neexecutând lucrările aşa cum s-a angajat, nemontând rezervorul de apă, sau realizând lucrări de mântuială. Imobilul, care a fost preluat de Consiliul Judeţean pe vremea când instituţia era condusă de Mircea Moloţ, a revenit acum la municipiul Hunedoara, cu menţiunea ca judeţul să finanţeze finalizarea lucrărilor de reabilitare. ”S-a aprobat asocierea cu CL Hunedoara. Practic, luăm de la început investiţia. Scopul nostru este ca hunedorenii să aibă, după 11 ani de la demararea lucrărilor de reabilitare, o Casă de Cultură modernă”, a declarat Costel Avram, administratorul public al judeţului.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago