Administraţia din Hunedoara, în dialog cu asociaţiile de proprietari

Oana Mihnea

La solicitarea Primăriei Hunedoara, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari din municipiu au participat la o întâlnire cu scopul de a dezbate probleme de administrare.
La şedinţa trecută, consilierul local Maria Mornea, care este şi preşedinta Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România – Filiala Hunedoara, a solicitat stabilirea unei date pentru o întâlnire cu administratorii asociaţiilor de proprietari. Această întâlnire a avut loc ieri şi a participat viceprimarul Dan Bobouţanu (foto), şeful Fondului Locativ din cadrul primăriei, Dan Laslău, şi reprezentantul societăţii de salubritate a municipiului.
S-au pus în discuţie probleme legate de actele necesare ţinerii unei contabilităţi în partida simplă, dar şi tot ceea ce ţine de respectarea legislaţiei privind administrarea asociaţiilor de proprietari. „Au fost prezenţi 20 de administratori de asociaţii, care au vorbit despre problemele cu care se confruntă. Li s-a explicat că trebuie să respecte legalitatea actelor în ce priveşte banii pe care îi primesc. De asemenea, eu le-am detaliat  ce presupun axele de fonduri europene, în sensul că, de acum înainte, banii nu vor putea fi folosiţi doar pentru anveloparea blocurilor. Aceştia pot merge şi în sectorul reparaţiilor capitale, a subsolurilor, casei scărilor, dar şi a reparaţiei acoperişului sau a conductelor. Uniunea Europeană suportă 60 la sută din costuri, primăria 20 la sută şi asociaţiile tot 20 la sută. S-a pus în discuţie şi problema rău-platnicilor şi li s-a sugerat administratorilor să îi acţioneze în judecată pe cei care nu plătesc, astfel încât să nu se blocheze situaţia şi să intervină sistarea utilităţilor. Ne dorim să continuăm aceste întâlniri, astfel încât să putem vorbi cu toţii. În total, în municipiul Hunedoara sunt 166 de asociaţii de proprietari“, a declarat Dan Bobouţanu, viceprimarul municipiului Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Sa speram ca asa va fi si se vor incepe lucrarile de intretinere la subsolul blocurilor si repararea tevilor sparte .

  • Pai cine sa o inceapa daca nimeni nu o cere?!?!?! Ca sa primesti bani pentru lucrari de genul asta ,trebuie sa te duca un pic inteligenta.Marea majoritate a presedintilor sunt niste ciumbirlici care s-au bagat in seama,dorind o mica sursa de venit.Nu fac proiecte,nici pentru izolare termica,si nu vor face nici pentru reparatii.De ce ?Pentru ca nu ii duce capul....

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago