Categories: Editorial

A început, oficial, bătălia pentru şefia PDL

Ieri, s-a declanşat oficial, bătălia pentru preşedinţia PDL. Este vorba de o competiţie care a început, de fapt, cu câteva luni în urmă, dar care se desfăşura neoficial. Acum, că zarurile au fost aruncate, vom încerca să vedem ce şansă are fiecare din cei doi principali candidaţi la şefia PDL, să învingă la Convenţia Naţională a partidului din 14 mai. Vorbim doar despre cei doi, deoarece pe al treilea candidat înscris în această luptă, fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, nu-l vedem decât în postura de outsider, menit să mai încurce lucrurile. Mai exact, să ia nişte voturi de la unul dintre cei doi candidaţi. Întrebarea-i de la care dintre ei le va lua? Deşi bănuim de la cine trebuie să ia voturile outsiderul, totuşi, nu băgăm mâna în foc pentru asta.
Aşadar, să vedem care ar fi în acest moment atuurile lui Emil Boc în bătălia purtată în interiorul partidului. În primul rând, faptul că, de când se află la conducerea PDL, partidul a câştigat toate competiţiile electorale, iar el personal la fel, când a candidat la Primăria Clujului. Un al doilea avantaj ar fi că balanţa atârnă net în favoarea sa, în ce priveşte numărul greilor din partid şi a organizaţiilor teritoriale care şi-au declarat susţinerea pentru el. Dar, din punctul nostru de vedere, principalul avantaj al lui Emil Boc în această confruntare este acela că are susţinerea pe faţă a preşedintelui Băsescu. Şi când facem această afirmaţie, nu credem că mai este necesar să şi explicăm de ce, orice om cât de cât familiarizat cu politichia autohtonă ştie că umbra matelotului apasă încă greu asupra partidului.
Care sunt şansele lui Vasile Blaga să iasă învingător în această confruntare? În opinia noastră, şi asta o spunem de la bun început, foarte mici. Asta, ca să nu spunem că nici o şansă, deoarece, este bine să credem că speranţa moare ultima. Dacă până la declaraţia publică a lui Traian Băsescu, în direct, la canalul naţional de televiziune, că îl susţine pe Emil Boc, lui Vasile Blaga i se puteau acorda şanse destul de mari în competiţia internă din partid, după această ieşire a preşedintelui, şansele acestuia au scăzut drastic. Chiar dacă Vasile Blaga a intrat în această bătălie pentru preşedinţia PDL, susţinând că activează în acest partid de 20 de ani şi că-l iubeşte ca pe propria lui familie. Chiar dacă susţine că a intrat în luptă deoarece este convins că partidul „are nevoie de o schimbare, de o rupere de ritm, de o nouă abordare, o nouă acţiune politică, a lucrului bine făcut“, nu credem că aceste declaraţii – până la urmă, de bun simţ – ale actualului secretar general al PDL, îi vor propulsa în fruntea partidului.
În concluzie, am spune că în bătălia pentru şefia PDL, demarată oficial ieri, câştigătorul poate fi nominalizat de pe acum. Dar, din respect pentru contracandidaţii săi, încheiem spunând: hai să nu zicem hop, până nu sare Boc!

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Un singur lucru este clar alegerile locale si parlamentare de anul viitor vor fi castigate de PDL.

  • Pina la urma cei doi au acelasi tip de mesaj:ipocrit,incoerent,repezit,manipulant. Cit despre Paleologu,el functioneaza ca "spoiler" cum se spune in jargonul politic.Conteaza cine l-a impus si in favoarea cui va lua niste voturi (daca le ia).Dupa declaratiile "pupilei prezidentiale" privindu-l pe Blaga (o fi stiind ea ceva din "famiglie"),Mutulica The... Next Generation are stampila Cotroceniului.Pina la urma cred ca-i vorba de un razboi intre Camorra si N'Drangheta.Cistigatorul il dicteaza "the godfather".

  • Domnule MIRCEA,
    Imi place faptul ca ati construit intraga analiza, la persoana I plural. Din fotografia pe care o aveti afisata, nu rezulta , insa.
    Probabil, purtati ochelari ????

  • Domnule Tavi, in primul rand va multumesc pentru ca sunteti un cititor fidel al ziarului nostru. In al doilea rand, tin sa va precizez ca va urmaresc comentariile la articolele publicate. Majoritatea sunt de apreciat, unele chiar imi plac. Mai putin acelea din care se revarsa o anumita doza de rautate. Nu stiu ce varsta aveti, de fapt nici nu conteaza asta, dar trebuie sa fiti de acord cu mine ca nu puteti fi specialist in toate domeniile. Iar presa este unul dintre ele. Puteti sa va dati parerea despre un articol sau altul in calitate de cititor, mai mult sau mai putin avizat, dar cand v-ati referit la stilul folosit de mine in comentariul de fata ati zbarcit-o. Nu ma mai lungesc, dar va recomand sa cititi intr-un dictionar de presa despre pluralul autorului,sau pluralul modestiei, folosit frecvent in publicistica. Este drept, folosit de ziaristii adevarati, nu de cei facuti "pe genunchi", cum din pacate sunt foarte multi astazi si care cred ca ei au inventat presa si au gaurit macaroana. In rest, va doresc toate cele bune si cum tot ne apropiem de Sfintele Pasti, va doresc sarbatori fericite.

  • Domnule Mircea Lepadatu,ma scuzati ca intervin in dialog,dar fiindca ati pomenit de iminenta Sfintelor sarbatori de Pasti faceti un eort de toleranta pentru linistea si seninatatea gindurilor dumneavoastra.Sint de acord:sint multi ziaristi "facuti pe genunchi,...si care cred ca ei au inventat presa".Dar,din rindul acestora,majoritatea o si folosesc.Si cam des.Ma refer insa la presa de struguri.Cit despre macaroana ce sa zic ?Incearca o tehnologie noua:invelesc gaura.Pace,dumneavoastra si tuturor "mesagerilor",sarbatori fericite cu lumina si multumire.

  • Multumiri pentru urari!Asemenea si din partea mea!
    Restul e trecator!
    In acest mediu nu trebuie sa punem totul , la suflet. Eu vad mai mult partea plina..... !

  • D-le "tavi", sunteti putin inrudit cu "Minerii de la EM Livezeni"?
    E bine ca vedeti partea plina dar cred ca priviti un recipient foarte mic. In rest, toti politicienii de pe malul Dambovitei e hoti la fel ca si cei care lucreaza in tara cu ei (la putere sau in opozitie).
    Va doresc sarbatori cu paharul plin.
    :)

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

22 de ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

22 de ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

22 de ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

22 de ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

22 de ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

22 de ore ago