ActualitateFlash

Proiectul de lege „Primul loc de muncă” a fost votat de Senat

02-vochitoiu-haralambie-ppdd-36Încă un proiect legislativ, iniţiat de UNPR şi susţinut de senatorul Haralambie Vochiţoiu (foto), a trecut cu succes de Plenul Senatului. Este vorba de proiectul de lege „Primul loc de muncă”, adoptat, ieri, de plenul Senatului.
Proiectul adoptat prevede că angajatorii care încadrează în muncă, cu normă întreagă, pe durată nedeterminată, tineri, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani, primesc lunar, pentru fiecare tânăr încadrat pe primul loc de muncă, o sumă egală cu valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi sunt scutiţi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, pentru aceste persoane, pe o perioadă de 18 luni.
„Noi suntem convinşi că proiectul «Primul loc de muncă» – alături de programele «Prima casă» şi «Prima maşină» – va fi un proiect revoluţionar pe piaţa muncii şi va asigura experienţa necesară pentru punerea în valoare a tinerei generaţii”, a declarat senatorul Haralambie Vochiţoiu.
La rândul său, vicepremierul Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, a precizat că „am avut încredere că vom primi tot sprijinul pentru proiectul «Primul loc de muncă», un proiect pentru tineri, un proiect pentru români. Avem nevoie ca tinerii să rămână în ţară. Aşa cum am mai declarat, ne interesează soarta ţării, România, şi una dintre priorităţi este de a asigura pe lângă securitate naţională, bunăstare şi securitate socială, românilor”. (M.Crivăţ) 

One thought on “Proiectul de lege „Primul loc de muncă” a fost votat de Senat

  • Primul loc de munca la 35 de ani ?? Cine dracu se incurca cu cineva care n-a muncit nicaieri pana la 35 de ani ?? Asta e din putul gandirii lui Oprea ?? Mr. Hary, am pretentii de la matale, ce naiba. Mai terminati-o cu pomenile astea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura