Comunitate

Densuş: drumuri forestiere modernizate cu bani europeni

05 traian bugari densus (16)Magdalena Şerban

De curând, administraţia publică a comunei Densuş a finalizat un proiect european de modernizare a 15,4 kilometri de drumuri forestiere, în valoare de peste 5.800.000 de lei.
„Investiţia a început în 2013, iar contribuţia locală înseamnă în jur de 500.000-600.000 de lei pentru ultima tranşă. Ca să acoperim această sumă, trebuie să recurgem la un împrumut. Necazul este altul: nu prea se ţin de cuvânt nici transportatorii de masă lemnoasă, nerespectând tonajul impus de lege, aşa că riscăm să ne alegem cu drumuri distruse, în ciuda faptului că s-au depus eforturi pentru a se câştiga această modernizare pe bani europeni. Ziua se circulă normal, iar pe timp de noapte se practică transportul supraîncărcat. Aşa, se distrug şi alte drumuri, cum sunt cele comunale şi judeţene, pentru că inevitabil, se circulă şi pe ele. Am notificat fiecare agent economic care desfăşoară o astfel de activitate pe raza noastră admnistrativ-teritorială, aducându-i la cunoştinţă că timp de doi ani vom fi monitorizaţi, iar după respectiva perioadă, dacă se constată că drumurile forestiere proaspăt modernizate nu se vor menţine la standardele cerute, primăria va trebui să restituie întreaga sumă primită de la Uniunea Europeană. Probabil că vom monta o barieră prevăzută cu camere video şi cu personal angajat, ca să evităm problemele de acest gen. Unii nu sunt conştienţi de importanţa şi seriozitatea unor lucruri”, a spus Traian Bugari, primarul comunei Densuş.
Totodată, un alt program european, de data aceasta accesat prin GAL, aşteaptă să fie pus în practică. Este în valoare de 260.000 de lei şi vizează achiziţia de utilaje pentru diverse lucrări edilitare. S-a semnat scrisoarea de garantare şi se aşteaptă parafarea contractului de finanţare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura