Reportaj

Zilele comunei Şoimuş, o sărbătoare care a rupt gura târgului

07 soimus serbari (14)Volodia Macovei

Cu o prezenţă a publicului peste aşteptări, Zilele comunei Şoimuş au reprezentat o mare sărbătoare nu numai pentru localnici, ci şi pentru devenii care au găsit un bun prilej de destindere la sfârşit de săptămână. Cu târg, jocuri, grătare şi muzică pe toate gusturile, evenimentul a fost şi un prilej pentru a fi scoşi în faţă copiii cei mai talentaţi, care au evoluat pe scenă ca adevăraţii profesionişti.

Spectacole pentru toată lumea
Marea sărbătoare a comunei Şoimuş s-a derulat, pe parcursul a trei zile, în zona de agrement de pe malul Mureşului. Oferta de distracţie a fost pe toate gusturile şi pentru toate vârstele, de la maşinuţele pentru copii, tobogane, maşinile de vată de zahăr şi floricele şi standurile de dulciuri, până la berea, cârnaţii, fripturile şi micii râvniţi de adulţi, de la concerte moderne pentru tineri şi discotecă în aer liber, până la muzica populară.
În fiecare zi, de la ora 18, întreaga zonă a fost plină de sute de oameni, localnicii îmbrăcând straie de sărbătoare, elegante, şi adunându-se în grupuri vesele în jurul scenei şi la mulţimea de terase din apropiere, alături de alte sute de participanţi la eveniment veniţi din Deva şi împrejurimi.
Între invitaţii care au evoluat pe scena sărbătorii s-au aflat Adi de la Vâlcea, Alex Velea, DJ Project şi Adela Popescu, Mirela Petrean şi Mile Povan. Cea de-a treia zi a sărbătorii, dedicată folclorului, a fost cu totul explozivă şi a avut un public de mare spectacol, cu atât mai mult, cu cât pe scenă, în deschidere, au urcat copiii şoimuşenilor, într-un ansamblu folcloric care a cucerit inimile tuturor.

Recunoştinţă pentru cei mai buni şoimuşeni
Într-o atmosferă festivă, tot în ultima zi de sărbătoare, primarul comunei, Mihai Irimie, a premiat sportivii comunei care au obţinut rezultate notabile în competiţii. De asemenea, premii speciale au primit veteranii de război. Momentul premierilor a însemnat şi conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al comunei Şoimuş marii atlete Florentina Marincu, de loc din comună. Premii speciale au primit şi cuplurile care au ajuns la nunta de aur, dar şi cei mai buni elevi din Şoimuş.
Primarul Mihai Irimie, spune că totul a fost o reuşită: „Mi-am dorit ca cetăţenii comunei şi nu numai să aibă parte de câteva zile în care să fie împreună şi să se distreze, să mai uite de problemele zilnice. În acelaşi timp, această sărbătoare este expresia recunoştinţei noastre, a Primăriei Şoimuş şi a Consiliului Local, faţă de concetăţenii noştri, care ne sunt mereu aproape. Am încercat să facem totul cât mai atractiv şi mă bucur că au venit la sărbătoarea noastră şi hunedoreni din Deva şi din alte locuri din judeţ şi turişti aflaţi în zonă. E o sărbătoare de suflet la care ţinem mult”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura