Actualitate

Femeile din cadrul IPJ Hunedoara, intervievate de echipe ale MAI

Cristina Ghenea

În urma unei decizii luate de conducerea MAI săptămâna trecută, echipe de control ale IGPR vor fi trimise în teritoriu, pentru a analiza realităţile instituţionale din Inspectoratele Judeţene de Poliţie. Astfel, fiecare poliţistă din ţară urmează să fie intervievată, în contextul mai multor sesizări privind posibile cazuri de hărţuire sexuală a femeilor de către superiorii acestora. La Hunedoara, chestionarea angajatelor IPJ a început deja.

Mai mult o analiză, decât un control
Controalele la inspectoratele judeţene de poliţie au fost dispuse de ministrul de Interne, Radu Stroe şi privesc respectarea principiilor de etică şi deontologie profesională, pentru a fi identificate şi sancţionate practicile discriminatorii în raport cu angajatele şi alte aspecte neconforme. Echipele de verificare sunt formate din agenţi de resurse umane, sociologi şi psihologi, care vor intervieva fiecare angajată a IPJ Hunedoara, indiferent de funcţia pe care aceasta o ocupă. Reprezentanţii MAI au precizat că scopul acţiunii este cunoaşterea realităţilor instituţionale, nefiind o activitate de control profesional, ci o analiză aprofundată. Astfel, sub coordonarea IGPR, echipele vor discuta în baza unui ghid de interviu, structurat pe climatul relaţional perceput, avantaje şi dezavantaje ale femeilor la locul de muncă, tendinţe de discriminare. Ulterior, va fi întocmit şi un raport de analiză, în care se vor prezenta concluzii şi propuneri. Potrivit agentului principal de poliţie Adriana Voina, reprezentant al Biroului de Presă din cadrul IPJ Hunedoara, în judeţul nostru, chestionarea poliţistelor a început deja, de vineri, şi continuă şi în această săptămână, echipa de control urmând să viziteze fiecare subunitate de poliţie de pe teritoriul judeţului.
Decizia efectuării acestor verificări se desfăşoară în contextul mai multor scandaluri sexuale, cum sunt cele semnalate la IPJ Olt – Secţia de poliţie Balş şi la Centrul Chinologic Sibiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura