ActualitateFlash

USL, ziua şi protestul

Sorina Popa

Seria mitingurilor continuă. Ieri, USL a organizat în mai multe oraşe din judeţ proteste, reuşind să strângă ceva mai mulţi oameni decât în zilele trecute.

Aproape 2.000, la nivel de judeţ

Astfel, la Deva, potrivit jandarmilor, numărul protestatarilor a ajuns, la un moment dat, la aproximativ 600, membrii de partid fiind aduşi cu autobuzele din întreg judeţul. Mitingul a început la ora 16 şi a durat până pe la ora 18.30, nefiind înregistrate evenimente deosebite. Totuşi, un bărbat a fost surprins de jandarmi că avea la el un spray cu substanţă iritant lacrimogenă, tânărul de 33 de ani, din Hunedoara, fiind condus la Poliţie, unde i s-a întocmit dosar penal. Protestatarii au scandat „Jos Băsescu“, „Nu contează câţi suntem, pe Băsescu jos îl dăm“,“Ieri muncitori, azi cerşetori“, „Hoţii“. Manifestarea nu a fost autorizată în municipiul reşedinţă de judeţ, organizatorii susţinând că a fost vorba de un miting spontan. Jandarmii, spre deosebire de alte dăţi, au percheziţionat pe cei care au intrat în zona unde s-a protestat.
La Lupeni, ieri, s-au adunat aproape 500 de manifestanţi, protestul fiind autorizat aici. La Vulcan, oamenii s-au strâns mai târziu, spre seară, după ce colegii lor din USL au finalizat mitingurile în alte oraşe ale judeţului. Şi la Orăştie, Hunedoara şi Petroşani, reprezentanţii USL au ieşit în stradă, aceştia alăturându-se celorlalţi protestatari. Potrivit liderilor USL din judeţ, mitingurile vor continua şi astăzi.

„USL vrea doar Puterea, şi atât”

În replică la aceste proteste, într-un comunicat transmis presei, liderul PDL din judeţ, Dorin Gligor, declară următoarele: „Politicienii USL profită de necazurile oamenilor pentru a-şi aduna capital politic. Este unul din cele mai josnice moduri de a face politică: nu oferă soluţii, dar speculează acest moment, în încercarea meschină de a creşte în sondaje. USL a adus, în reşedinţa de judeţ, cu autobuzul, primari de comune, pentru a participa la manifestaţia formată, în cea mai mare parte, din pensionari. Deja, prin mitingul declanşat astăzi (n.r.-ieri), şi-au revendicat  paternitatea asupra mişcărilor de protest ale unor oameni aflaţi în necaz real şi vor poza în salvatorii neamului, deşi până acum n-au oferit nici o rezolvare reală la problemele lor. Ei vor să obţină, prin forţă, ce n-au putut obţine prin confruntarea de idei şi anume, PUTEREA. Asta este tot ce-şi doresc de fapt. Noi suntem adepţii luării deciziilor cu calm şi raţiune. Ne vom păstra cumpătul şi suntem convinşi că şi oamenii de bună-credinţă vor face la fel. Nu credem că hunedorenii se vor lăsa pradă unor astfel de manipulări ieftine. Ne vom aşeza la masa unui dialog bazat pe argumente. Şi, să nu uităm că, înainte de a fi politicieni, suntem cu toţii locuitori ai judeţului Hunedoara”.

14 comentarii la „USL, ziua şi protestul

  • PSD = Ciolanari ,ei cand au fost la guvernare 2000-2004 nu au facut nimic si atunci nu era nici criza mondiala.

  • Domnule deputat ,am votat cu PSD ,dar aveti o mare problema ,USL pierde foarte mult din cauza liberalului Mircea Molot,demonstranti care scandau hotii ,cred ca se refereau si la el,domnule deputat scoatel la pensie pe Mircea Molot ,daca vreti sa aveti credibilitate si sa castigati alegerile ,daca nu votanti USL se vor orienta sprea alte partide .

  • Jindari au mentor pe roberta&Pristanda…
    „Scopul scuza mijloacele”,tov. gligor!

  • „Manifestare spontana” cu autobuze care au adus sute de oameni in Deva, organizata de ciuma rosie Iliesciana !!!!
    Bravos !Mesagerul Hunedorean si Sorina Popa, noi astia suntem prostii si voi cu media puteti sa spuneti orice, ca altzheimeristii va cred, pentru ca ei zic ca asa a spus la televizor si asa scrie la ziar !!!- si „astia nu minte” !!!

  • pdl a luat decizii „cu calm”….dar fara ratiune!
    Altfel cum se explica „impozitul forfetar”- care a distrus zeci de mii de firme (si a ruinat foarte multi oameni), sau concedierea sutelor de mii de bugetari, fara a veni cu alternative. Cate locuri de munca s-au creat din 2009 pana acum? Ganditi-va cat ar fi somajul in Romania daca nu ar fi plecat atatia conationali sa munceasca in strainate?
    Pentru Anca: ai dreptate cand spui de molot ioan mircea, nu-l vor vota foarte multi USL-isti, ca si pe Marginean dealtfel!

  • Iata care sunt noile locuri de munca creatae de USL !!!!
    Pe youtube a fost postat un filmulet in care se vede cum mai multe persoane primesc 50 de lei, la mitingul USL de pe Bd. Kiseleff, dupa ce sunt notate intr-un tabel si semneaza.
    Filmuletul este intitulat „Dovada ca USL si-a platit protestatarii (19.01.2012)”. In videoclip se vede cum doua persoane vin, la interval de cateva zeci de secunde, la un barbat care intocmeste un tabel. Odata ce sunt notate in tabel si semneaza, cele doua persoane primesc 50 de lei. Filmuletul este realizat pe Bd. Kiseleff, acolo unde s-a desfasurat mitingul organizat de USL.

  • @tavi
    Relaxeaza-te! Ce esti asa stresat?
    Oricum te duci in cap, impreuna cu hotii pe care-i lingi din greu.
    Basescu, PDL, UDMR si toata clica de nenorociti care au furat romanii si si-au batut joc de ei, se vor scufunda. Astept sa-i vad dupa gratii, unde le este locul.
    Filmul de care vorbesti tu, este facut de PDL si sunt huliganii platiti ca sa compromita manifestarile romanilor care s-au saturat sa fie batjocoriti. Ati gasit niste gunoaie de oameni ca sa faca scandal pe sume de nimic. Dovada, ca cei care au facut pagube, au fost crutati de jandarmi si oamenii pasnici au fost mutilati.
    Si daca vorbesti de filme pe net, vezi ala in care roberta anastase fura in parlament.
    Sau primari si consilieri PDL care fav santaj, fura, deturneaza fonduri etc.
    Chiar crezi, tu si nesimtitii de langa tine, ca romanii sunt asa prosti?
    Rupe-ti carnetul de partid si treci in gaura ta de sobolan…poate scapi cumva.
    Nesimtitu-le!

  • Pentru Eu!
    Iti multumesc pentru urari si ma bucur nespus de mult pentru mesajul educatia si limbajul pe care-l folosesti. Sata dovedeste inca o data mediul din care provii si pe cine poti reprezenta.

  • @tavi
    sunt unul din „viermii si „ciumpalacii” din tara asta.
    Te-ai gasit tu sa vorbesti de mediul din care provin eu? Si daca eram dintr-un grajd era vreo problema? Sau nu ma ridic la nivelul tau portocaliu?

    Ia uite o stire:

    „Sef de Jandarmerie, In vizita la PDL. Claudiu Gogus, Inalt ofiter al Jandarmeriei Bucuresti, a fost surpins vineri la sediul central al PDL, conform antena3.ro. Taman In toiul protestelor. Explicatiile vizitei sale sunt uluitoare. El a declarat ca a fost acolo pentru a media o Intalnire Intre liderii pedelisti si reprezentantii Asociatiei de Revolutionari „21 Decembrie”, asociatie care solicitase pichetarea sediului democrat-liberalilor. Desi, conform legii, nu are ce cauta In sediul unui partdi politic”

    A fost sa-si primeasca suma de 50 de lei pentru prestatii?

  • Pt Tavi. Raman surprins cat de activ esti pe net si cum i-ti dai cu parerea despre tot ce misca in tara asta. Sunt curios si eu cu ce te ocupi de ai impresia ca esti asa destept(in afara ca postezi comentarii), ce varsta ai, si ce ai facut in viata pana acum. Oricum am impresia ca te-ai nascut talent si ai sa mori speranta. Traiesti pe alta lume, sau macar in alta tara? De cand este Romania, nu a fost condusa de nimeni ca de astia, nici macar de fanarioti. Timp de 3 ani au facut ce au vrut. Nu au tinut cont de nimeni si de nimic. Toate institutiile statului sunt brigada de asalt a pdl-ului. Daca asta inseamna reforma atunci vreau sa traiesc intr-o tara nereformata. Solutia e simpla si e numai una: alegeri anticipate. Atunci vedem ce vrea poporul. Tot o ard cu criza ca sa-si justifice incompetenta. Peste tot e criza, dar altii au gasit solutii. La noi cretinii astia au luat cele mai tembele masuri. Lectia pe care si cel mai prost economist o stie este ca pe timp de criza nu maresti taxele si nu descurajezi consumul. Dar oricum e mai usor dupa lupta pdl-ului cu criza sa cumperi un vot cu un kg de zahar si unul de ulei…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura