Politica si administratie

S-a decis: va fi un deponeu unic!

Carmen Cosman

S-a decis. În judeţul Hunedoara, se va amenaja un singur deponeu de gunoi, pe raza comunei Boşorod, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara sunt optimişti în ceea ce priveşte avizul Ministerului Mediului.

„Încă nu am primit răspunsul, dar nu ne facem probleme”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Ioan Rus, care a precizat că va fi amenajat un singur deponeu ecologic de gunoi, care să deservească întregul judeţ. Terenul de la Boşorod corespunde tuturor cerinţelor impuse de normele UE, are o suprafaţă de 35 de hectare, mai multe rute de acces şi se află la o distanţă mai mare de 2,5 kilometri de prima casă. De asemenea, localnicii şi-au dat acceptul pentru predarea amplasamentului către administraţia publică judeţeană. 
Iniţial, în judeţul Hunedoara, trebuiau amenajate două deponee ecologice de deşeuri, unul pentru partea de nord a judeţului, iar cel de-al doilea pentru partea de sud. Dacă prima locaţie, de la Veţel, a fost rezolvată fără probleme, cea de-a doua – propusă pentru oraşul Petrila – s-a împiedicat de votul negativ al consilierilor din opoziţie, care nici în ultimul ceas nu şi-au dat acceptul. Cum de  găsirea acestui amplasament depindea soarta unei finanţări de circa 58 de milioane de euro, bani alocaţi pentru amenajarea deponeelor ecologice din judeţul Hunedoara, reprezentanţii CJ Hunedoara au căutat un alt amplasament corespunzător.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura