Actualitate

Primele trei idei pentru bugetarea participativă

Un loc de joacă pentru copii, o intervenţie care ar putea rezolva problema blocajului în trafic în zona Pieţei Centrale şi un ghid digital al municipiului Deva sunt primele propuneri de proiecte depuse de cetăţenii Devei în cadrul celui de-al doilea program de bugetare participativă lansat, în 7 februarie, de Primăria municipiului Deva.
Orice persoană care a împlinit 18 ani şi care are domiciliul sau reşedinţa în Deva poate decide cum vot fi cheltuiţi 500.000 de lei de la bugetul local, propunând proiecte care contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii în oraş.
Propunerile de proiecte pot fi depuse până în data de 10 martie 2020, pe portalul de bugetare participativă de pe www.primariadeva.ro, accesând link-ul: https://deva.decide.direct/. Regulamentul procesului de bugetare participativă derulat de municipalitate, calendarul de desfăşurare, domeniile în care se vor încadra proiectele, precum şi criteriile pe care trebuie să le îndeplinească acestea pentru a fi eligibile pot fi consultate pe www.primariadeva.ro, accesând link-ul: https://deva.decide.direct/.
Anul trecut, în programul de bugetare participativă derulat de Primăria Deva au fost înscrise 25 de proiecte, dintre care 17 au intrat în etapa de vot online la care au participat 689 de cetăţeni. Cel mai votat proiect a fost „Treceri inteligente pentru pietoni pe Bulevardul 22 Decembrie“ (116 voturi), implementat de municipalitate în 2019. (M.V.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura