Politica si administratie

Uniunea Energiei – o necesitate stringentă în lupta împotriva schimbărilor climatice

Deputatul european Iuliu Winkler (foto) (UDMR, PPE) susţine că pentru Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, realizarea Uniunii Energiei este o necesitate stringentă.

”Lupta noastră împotriva schimbărilor climatice este în strânsă legătură cu politica energetică europeană. Grupul PPE consideră că realizarea Uniunii Energiei este o necesitate stringentă, iar aceasta trebuie să se bazeze pe diversificarea surselor de energie prin stimularea producţiei de energie regenerabilă şi pe integrarea pieţei energetice a UE, astfel încât să existe un flux liber de energie peste graniţe. Pe piaţa europeană trebuie să existe o ofertă durabilă şi constantă de energie la un cost rezonabil pentru întreprinderi şi gospodării”, a afirmat deputatul european al UDMR.
Iuliu Winkler a mai spus că Grupul PPE este un susţinător consecvent al statelor membre în atingerea obiectivelor în lupta împotriva schimbărilor climatice. ”Pentru realizarea angajamentelor Acordului de la Paris avem nevoie de un buget european consistent, capabil să sprijine statele membre în îndeplinirea obligaţiilor asumate, dar şi de programe realiste şi echilibrate care să asigure tranziţia către o economie verde”, a afirmat europarlamentarul hunedorean. El a mai amintit faptul că, în luna octombrie a.c., în Comisia de bugete a PE, Grupul PPE a obţinut majorarea cu 2 miliarde de euro a sumelor alocate pentru investiţii în tehnologii ecologice, inovaţie şi programe de digitalizare.
Grupul PPE, cel mai mare şi cel mai influent grup din PE, s-a angajat să creeze o Europă mai puternică, mai democratică şi mai competitivă, având cetăţeanul în centrul politicilor sale. UDMR este membru al PPE, iar europarlamentarii UDMR sunt membri ai Grupului PPE din PE.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura