Sport

Fotbal, Liga a III-a. Rezultate negative pentru echipele hunedorene

Nicolae Gavrea

Etapa disputată la finalul de săptămână a fost una cu rezultate negative pentru ambele formaţii din judeţul nostru, care activează în Liga a III-a.

Cetate Deva, egal acasă cu Crişul Chişineu Criş
LPS Cetate Deva a jucat pe propriul teren în compania echipei Crişul Chişineu Criş, care a produs dureri de cap şi hunedorenilor în urmă cu două săptămâni, iar acum formaţia arădeană a terminat la egalitate pe terenul celor de la Cetate.
Prima ocazie a aparţinut echipei oaspete în min. 6: Codrea l-a păcălit uşor pe adversarul direct şi din şase metri, a trimis pe lângă poarta deveană. Două minute mai târziu, fază similară în favoarea celor de la Crişul: Ciornei, plecat de la limita ofsaidului, a scăpat liber pe partea dreaptă, dar a şutat slab în diagonală, mult pe lângă poartă. Echipa deveană a intrat în joc încet, încet, iar în min. 15 am avut prima ocazie a gazdelor: Bîrzan, un şut de la 18 metri în blocajul advers, iar Ţoiu a prins un voleu de la 20 de metri care a ocolit poarta lui Paşcalău. Către finalul reprizei, devenii au mai avut într-un interval de trei minute câteva ocazii bune de a înscrie, dar n-au reuşit să fructifice nici una.
Repriza secundă a început cu un şut bun a lui Cocan, cel care a executat foarte periculos din şase metri o lovitură liberă pe care portarul Crişului a deviat-o în corner şi apoi o suită de patru lovituri de colţ pentru Cetate, care nu au adus nici o schimbare pe tabela de scor. Elevii lui Ştefan Nanu s-au întrecut în ratări în minutele 60 şi 62 când au avut două ocazii rarisime: Lupu a finalizat o acţiune personală cu un şut bun de la 18 metri, la firul ierbii, scos de Paşcalău de la rădăcina barei, apoi Cocan, bine servit de acelaşi Lupu, a făcut o cursă în care a trecut în viteză de doi adversari, dar ajuns singur în opt metri, a şutat direct în portarul advers.
Scorul de 0-0, cu care s-a încheiat partida, este un rezultat, până la urmă, echitabil, după un joc disputat pe un teren greu, în care ambele formaţii au făcut risipă de energie. Pentru Cetate urmează în etapa viitoare o deplasare la Becicherecu Mic pentru partida cu Fortuna din penultima etapă a turului.
Ca de obicei, Ştefan Nanu (antrenor Cetate) a făcut declaraţii la cald: „Astăzi am făcut un joc bun, din punctul meu de vedere. În repriza a doua puteam câştiga, chiar la două – trei goluri, ne-am creat destule ocazii mari, pe care din păcate le-am ratat. Ceea ce spun mereu s-a văzut şi acum, ne lipseşte un vârf de atac, un număr 9 care să o bage în poartă. Îi felicit pe băieţi pentru atitudine, sunt mulţumit de felul cum au evoluat azi. Suntem neînvinşi în ultimele trei etape, avem o victorie şi două egaluri, sper să continuăm seria bună şi să obţinem şase puncte în ultimele două meciuri.”
LPS Cetate: Manea – Subţirică, Radak, Bogdanovici, Doboş (cpt.) – Cocan, Ţoiu, Bîrzan – Chivu, Iana (min. 84 Curescu), Lupu. Antrenor – Ştefan Nanu.

CS Hunedoara a pierdut 3 puncte importante
CS Hunedoara a evoluat pe teren propriu în compania formaţiei Progresul Pecica, echipă considerată revelaţia acestui sezon, deoarece abia promovată, se găseşte în poziţia secundă din clasament.
Hunedorenii au pornit bine în joc şi în min. 2 Burlacu a trimis direct pe poartă din lovitură liberă de la 30 de metri, dar şutul a fost reţinut de către Gârlea, portarul arădean, la fel ca şi în min. 5 la lovitura de cap a lui Kovacs, tot după o lovitură liberă.
CS Hunedora va reuşi deschiderea scorului în min. 9: Robert Cristian a pasat pe dreapta pentru Iacob, acesta a trecut de doi adversari şi a centrat de pe linia de fund pentru Bloj, venit singur în şase metri, iar şutul acestui în colţul lung a fost imparabil. A început apoi recitalul… ratărilor: Vasinc putea face 2 – 0 în min. 16, dar nu a ajuns la o minge trimisă în adâncime pentru el, iar portarul Gârlea a respins în faţă fără ca vreun jucător hunedorean să urmărească faza.
Crişul a egalat în min. 17, la o fază care nu anunţa iniţial nimic: Puie a ajuns aproape întâmplător la balon, iar şutul sec al acestuia din 12 metri l-a învins pe portarul Dumitrescu.
A urmat apoi o perioadă în care s-au înregistrat ratări la ambele porţi. Dar cu un minut înainte de pauză, Puie şi Tiric au plecat din poziţii de ofsaid, au combinat în careu şi vârful Progresului a înscris pentru 1 – 2, cu un şut de la 15 metri pe colţul lung.
Repriza secundă a debutat cu o altă ocazie a hunedorenilor: Kovacs a trimis cu capul peste poartă din 14 metri la un corner executat de Iacob. Având presiunea rezultatului de pe tabelă, gazdele s-a precipitat în finalizare şi au ratat din situaţii excelente.
În min. 81 Ţugulescu a comis un henţ evident în careu la acţiunea lui Iacob din min. 81, însă arbitrul nu a acordat penalti pentru gazde, iar partida s-a terminat cu ocazii pentru ambele echipe. Victorie clară a echipei arădene şi gânduri negre pentru hunedoreni care au două jocuri dificile în perioada următoare, de unde este obligatoriu să aducă puncte.
Raul Spătaru, antrenorul echipei gazdă, vzibil marcat de acest rezultat, a declarat: „Ce să vă mai spun, nu mai am cuvinte. Când ratezi din jumătate de metru, cu poarta goală, ratezi din 11 metri, ce poţi să mai spui!? Aici intervine şi inspiraţia, şi valoarea individuală a jucătorilor. Toată lumea ne laudă ce fotbal frumos jucăm, dar punctele obţinute sunt puţine. Pierdem puncte etapă de etapă şi suntem la retrogradare. Şi la meciul trecut cu Becicherecu, şi la acesta cu Pecica, ei au trei ocazii şi dau două goluri, noi din 15 ocazii dăm un gol.”
CS Hunedoara: Dumitrescu – Cr. Creciunesc, Ionică, Kovacs, Scarlat – Iacob, D. Creciunesc, R. Cristian (min.82 Radicof), Bloj – Burlacu (min.79 Petrescu), Vasinc (min.67 Licu). Antrenor – Raul Spătaru.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura