FlashPolitica si administratie

Primarul Devei, Florin Oancea: Împreună, să schimbăm faţa oraşului în care trăim!

Un număr de 17 proiecte dintre cele 25 înscrise în programul de bugetare participativă desfăşurat de Primăria municipiului Deva au fost declarate eligibile în urma evaluării, intrând astfel în următoarea etapă – votul online.

Proiecte de 500.000 de lei
Până sâmbătă, 30 martie 2019, devenii sunt invitaţi să voteze proiectele preferate. Cetăţenii care doresc să participe la votul online trebuie să se înscrie pe platforma bugetării participative, accesând linkul: https://deva.decide.direct/ şi să-şi creeze un cont de utilizator, care va fi confirmat cu un cod transmis printr-un SMS pe telefonul mobil. Accesând apoi contul creat, au posibilitatea să voteze proiectul preferat. Fiecare persoană are dreptul să voteze o singură dată un singur proiect. Primăria municipiului Deva se va asigura că procesul de votare este valid. La finalul etapei de votare, vor fi selectate minimum cinci proiecte (până la atingerea sumei maxime alocate bugetării participative de 500.000 de lei), în ordine descrescătoare a numărului de voturi primite. Rezultatele votului online vor fi afişate pe www.primariadeva.ro , în perioada 1-2 aprilie 2019”, se arată într-un comunicat al Primăriei Deva.
Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că „am preluat acest model, de program de bugetare participativă, de la primăriile CLuj-Napoca şi Oradea. Acestea sunt primele care au implementat programul respectiv. Vrem să implicăm cetăţenii în mod direct în proiectele comunităţii. Ca primar, oricum promovez proiectele comunităţii, dar vrem să schimbăm împreună faţa oraşului în care trăim”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura