Sport

Fotbal, Liga a III-a. CS Hunedoara a câştigat amicalul cu Dacia Orăştie

Nicolae Gavrea

Echipa CS Hunedoara a susţinut sâmbătă dimineaţă o nouă partidă amicală, de pregătire, din actualul sezon. Întâlnirea cu Dacia Orăştie s-a disputat pe Stadionul „Michael Klein” din Hunedoara, pe o vreme caniculară şi s-a încheiat cu victoria gazdelor, la un scor-fluviu, 9 – 1.

La pauză scorul a fost egal, 1-1, fără a arăta diferenţa dintre cele două formaţii, foste colege în Liga a patra judeţeană până nu demult. Ca de obicei, în amicalele disputate până acum, antrenorii Mircea Alic şi Raul Spătaru au aliniat două formule de echipe diferite în cele două reprize.
În prima parte a jocului, CS Hunedoara a evoluat în formula: Paşca – Bălăuţă, Ionicescu, Ciucurescu, Trăşcan – Apachiţei, Simionov, Stan, Kocsis – Popa, Lehel. Ciucurescu a deschis scorul în minutul 32 pentru Hunedoara, însă cu trei minute înainte de pauză Roşca a egalat pentru Dacia.
„Am pornit de la bun început cu ideea să folosim două echipe distincte în cele două reprize. Am încercat să dăm şanse celor care până acum au intrat doar pe parcurs, cum ar fi Bălăuţă, Lehel sau Kocsis, să înceapă ca titulari în prima repriză din acest meci. Am luat gol – iarăşi, la fel cum am păţit-o practic de fiecare dată în amicale până acum – la o neatenţie în apărare, deşi obiectivul nostru la acest joc era nu atât victoria, cât să nu luăm gol”, a spus imediat după meci Mircea Alic, antrenorul principal al lui CS Hunedoara.
În repriza secundă antrenorii hunedoreni au folosit o echipă mai apropiată de formula de bază cu care se pare că formaţia de pe Cerna intenţionează să înceapă campionatul: Cobliş – Ciucurescu, Ionică, Petresc, Doboş – Cr. Creciunesc, Herci, D. Creciunesc, Bloj – Tecsi, Scânteie. „Nu am mai avut ce juniori să folosim, pentru că la ei începe azi (n. red. sâmbătă) campionatul şi am preferat să îi lăsăm să joace la grupa lor de vârstă. Am avut numai seniori pe teren, iar diferenţa s-a văzut în aceste condiţii”, a mai spus Alic.
După reluare, nou venitul Scânteie a fost în prim-planul partidei, el înscriind de patru ori. A fost 2 – 1 în min. 48, Tecsi a punctat de două ori în min. 50 şi 52, Scânteie şi-a adăugat două reuşite în cont în min. 55 şi 75, Bloj a marcat pentru 7 – 1 în min. 77, apoi Scânteie a marcat pentru 8 – 1 în min. 79, pentru ca Daniel Creciunesc să închidă tabela cu cinci minute înainte de final. 9-1 pentru CS Hunedoara.
În ceea ce priveşte programul iniţial al echipei hunedorene, acesta a suferit o modificare. Amicalul cu Aurul Brad, programat iniţial sâmbătă, nu se mai dispută. „Ne-au sunat cei din Brad şi ne-au spus că nu pot evolua, că au mulţi jucători în concedii şi nu au cu cine să joace. I-am înţeles, căutăm adversar pentru 18 august, cu o săptămână înainte de începerea campionatului. Îmi doresc să jucăm acest ultim amical acasă sau în deplasare, în funcţie de cum vom fi programaţi în prima etapă”, a adăugat tehnicianul hunedorean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura