Sport

La futsal, cu teoria stăm bine, să vedem şi cu practica

Comisia Tehnică din cadrul Federaţiei Române de Fotbal s-a reunit recent pentru a discuta problemele legate de fotbalul în sală. Antrenorul echipei naţionale de seniori, Robert Lupu, a prezentat un raport privitor la tricolori, participanţi la turneul final Euro 2018, în luna ianuarie, şi au fost stabilite câteva repere pentru viitor.

Imagine bună
“Mă bucură cele auzite de la membrii Comisiei Tehnice, unii dintre ei patroni ai echipelor din Liga I. Mă bucură proiectele pe care le au pentru viitorul sezon, gândirea privitoare la dezvoltarea fotbalului în sală românesc, implicit a jucătorilor autohtoni care să poată accede la echipa naţională. Raportul prezentat a fost perceput drept unul pozitiv. Echipa naţională trece printr-o perioadă fastă, avem o imagine bună atât la seniori, cât şi la juniori”, a declarat Robert Lupu, selecţionerul naţionalei de seniori a României.

Sportivi naturalizaţi
După naturalizarea brazilianului Carlos Henrique Ribeiro (Ique), produsă în primăvara acestui an, Lupu declară că se concentra pe schimbul de generaţii la nivelul lotului naţional şi vrea să cheme jucători de viitor la naţională. România are în acest moment patru fotbalişti naturalizaţi: trei brazilieni – Savio Valadares, Felipe Oliveira, Henrique Ribeiro – şi un portughez, Paulo Ferreira. ”Va urma o perioadă de reconstrucţie la naţionala mare, de aducere a jucătorilor tineri, cu obiectivul de calificare la Campionatul European. Lucrurile sunt pe un drum bun. Nu mai facem naturalizări şi cred că trebuie să vorbim mai mult despre jucătorii din ţară şi să-i promovăm”, a mai spus Robert Lupu.
Viitoarea ediţie a Campionatului European va avea loc abia în 2022. Oficialii federali au renunţat la obiectivul unei calificări la Campionatul Mondial, programat în toamna lui 2020. ”Există câţiva jucători de valoare la naţionala U19, dar au nevoie de experienţă. Ne mai trebuie un an-doi de lucru cu ei şi cred că vor putea face pasul spre echipa mare. Ar fi nevoie de o mai bună organizare la nivel de juniori, la cluburile din ţară. Se discută şi despre o eventuală naţională B care le-ar putea face mai uşoară trecerea spre nivelul superior”, a spus Kacso Endre, selecţionerul echipei U19 a României. Tricolorii mici vor face un cantonament la Timişoara, în luna septembrie, pe care îl vor completa cu două meciuri amicale împotriva Serbiei, iar în primele luni ale anului viitor vor fi implicaţi în preliminariile Campionatului European de tineret, ediţia 2019.
West Deva a învins Autobergamo în campionatul judeţean
Campionatul Judeţean la futsal a continuat săptămâna trecută cu o partidă interesantă. West Deva (liga secundă) a întâlnit echipa Autobergamo Deva (Liga I), o partidă aşteptată cu interes. Cei de la West Deva au avut o evoluţie mai ambiţioasă (probabil că orgoliile personale şi-au spus cuvântul) iar la final, echipa condusă de Petru Voica a câştigat cu 9-4. Autobergamo a aliniat o formulă schimbată faţă de vechiul sezon, de mai multe ori preşedintele Doru Popa afirmând că echipa sa va avea o altă componenţă pentru viitorul sezon. Pentru jocul cu West Deva, antrenorul Cosmin Gherman a folosit şi o serie de jucători tineri de la echipa U 19, pe care doreşte să îi transfere la echipa mare a clubului devean. De cealaltă parte, team managerul formaţiei West Deva, Eduard Kovacs, a declarat că există posibilitatea ca echipa să nu se înscrie în viitorul sezon din cauza problemelor financiare curente (înscrierea, legitimarea, transportul, cazarea, cheltuieli cu masa jucătorilor), data limită pentru înscrierea formaţiei în campionat fiind 31 iulie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura