Actualitate

Poliţiştii criminalişti au soluţionat peste 2.900 de dosare penale

Poliţiştii hunedoreni au analizat activitatea profesională desfăşurată în primele şase luni ale anului 2016. Şi, ca la orice bilanţ al oamenilor legii,… au ieşit bine.
Din bilanţul activităţii poliţiştilor din judeţ, rezultă că aceştia „se implică cu profesionalism şi responsabilitate în organizarea şi desfăşurarea la nivel judeţean a unor acţiuni ce au vizat creşterea autorităţii Poliţiei şi asigurarea respectării legii, întărirea prezenţei echipelor de patrulare în zonele de interes, pentru prevenirea posibilelor activităţi infracţionale”.
Se pare că oamenii legii, sau cine este responsabil de întocmirea acestor rapoarte, nu au înţeles că limba de lemn nu-şi are locul aici, dacă instituţia se respectă.
Revenind, IPJ Hunedoara ne informează că activităţile poliţiştilor din structurile de investigaţii criminale au avut drept rezultat o scădere a criminalităţii judiciare şi o creştere a numărului de persoane faţă de care s-a dispus începerea urmăririi penale. Astfel, „în prima jumătate a acestui an criminalitatea judiciară a scăzut cu 1,39 la sută în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2016.
„În 2017, structurile de investigaţii criminale au început urmărirea penală „in personam” faţă de 919 persoane (+303, comparativ cu semestrul I al anului 2016), fiind soluţionate 2.905 de dosare penale (+52, faţă de semestrul I al anului 2016). În toate cazurile de infracţiuni grave, cu violenţă, autorii au fost identificaţi, ca exemplu fiind cazurile de omor comise la data de 5 februarie a.c. în satul Sibişel şi la data de 09 iunie a.c. în Masivul Retezat, ambele înregistrate iniţial cu autori neidentificaţi”, se arată în bilanţul IPJ Hunedoara. (A. Năstase)

2 comentarii la „Poliţiştii criminalişti au soluţionat peste 2.900 de dosare penale

  • Aceasta stire nu are nicio relevanta daca nu se se spune si despre cele vreo 10000 de dosare NESOLUTIONATE!Si daca totusi politia rezolva dosare,e ceva iesit din comun?Pai care sunt sarcinile de servici,pentru ce sunt platiti?Pe aceasta logica,trebuie laudat si brutarul,pentru ca face paine!

  • Bravo Cris. Ai dreptate. Asa e. E plin de dosare nesolutionate. Pe sefi nu-i intereseaza decit salariile lor grase si interesele personale. E dezastru in Politia hunedoreana. Pai cu un cirmaci din Oltenia nu putea sa iasa ceva bun.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura