Politica si administratie

Banii europeni pentru modernizarea şoselei Hunedoara – Călan sunt ca şi aprobaţi

Proiectul de modernizare a Drumului judeţean 687, pe porţiunea Hunedoara – Călan, va fi realizat din fonduri europene. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mircea Bobora a declarat că în maximum trei săptămâni va fi semnat contractul de finanţare cu Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest.
Ieri, CJ Hunedoara a aprobat ultimele modificări ale documentaţiei aferente proiectului de modernizare a drumului judeţean Hunedoara – Călan. Bugetul total alocat este de 36.392.043 de lei, din care 3,8 milioane de lei va fi contribuţia CJ Hunedoara, restul sumei fiind atrasă din fonduri europene nerambursabile. Lucrările de modernizare a şoselei Hunedoara – Călan, cu o lungime de aproximativ nouă kilometri, vor consta în reabilitarea integrală a drumului, vor fi montate rigole şi va fi înfiinţată a treia bandă de depăşire la urcare pe o lungime de aproximativ 1,2 kilometri. De asemenea, vor fi mutaţi stâlpii liniilor electrice. În ultimii ani, drumul judeţean dintre cele două localităţi nu a beneficiat de lucrări de modernizare, fiind considerat de către autorităţile judeţene un obiectiv important pentru stimularea dezvoltării economice a zonei. (N. Bumbac)

One thought on “Banii europeni pentru modernizarea şoselei Hunedoara – Călan sunt ca şi aprobaţi

  • Drumul arata bine (in portiunea foto) dar mi-e teama de cum va ajunge dupa modernizare. Poate ca ar fi necesara modernizarea doar a tronsoanelor foarte inguste sau accidentate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura