Politica si administratie

Primãria Hunedoara strânge cureaua

Nicolle Ebner

Potrivit unui proiect de hotărâre, ce va fi supus dezbaterii şi aprobării consilierilor locali în şedinţa de mâine, 28 ianuarie, toate centrele de asistenţă socială din municipiul Hunedoara urmează să fie închise, în maximum trei săptămâni. Dat fiind bugetul extrem de mic, Primăria Hunedoara este nevoită să aplice măsuri drastice de reducere a cheltuielilor bugetare, fapt ce ar putea afecta inclusiv angajaţii Casei de Cutură.

Mai puţini bani pentru asistenţă socială

Monica Rada, consilierul primarului Ovidiu Hada, confirmă faptul că închiderea centrelor de asistenţă socială de pe raza municipiului Hunedoara fac obiectul unui proiect de hotărâre ce va fi dezbătut în şedinţa Consiliului Local Hunedoara de mâine, însă decizia finală aparţine consilierilor. „Este o propunere prin care încercăm să reducem cheltuielile suportate de primărie cu întreţinerea spaţiilor, salarizarea personalului şi plata facturilor la utilităţi. Nu putem spune că vor fi închise toate centrele de asistenţă socială aflate sub administrarea directă a primăriei, atâta timp cât nu ştim rezultatul votului pe care-l vor da consilierii locali”, afirmă Monica Rada.

Concedieri la Casa de Cultură?

Tot în cadrul programului de reducere a cheltuielilor şi a planificării mai judicioase a banilor publici, a fost inclusă şi Casa de Cultură din Hunedoara. Tot la şedinţa de mâine va fi decisă şi soarta celor şase angajaţi, care se pare, că vor rămâne fără locuri de muncă. „Concedierea salariaţilor Casei de Cultură din Hunedoara este pe ultimul loc, ca ultimă variantă în planul de măsuri privind reducerea cheltuielilor necesare funcţionării instituţiei de cultură. Încercăm pe toate planurile ca angajaţii să nu fie afectaţi de aceste măsuri. Să vedem ce decid consilierii locali”, mai spune consilierul primarului. Cât despre informaţiile potrivit cărora şapte oameni ai străzii au fost daţi afară din adăpostul de noapte de lângă Unitatea Militară, reprezentanta Primăriei Hunedoara nu le confirmă. „Nu am avut astfel de cazuri în această perioadă. Avem 15 beneficiari şi nimeni nu a fost refuzat, dacă a apelat la serviciile acestei unităţi. Ba din contră, putem primi şi alte persoane. A fost un caz, în vara anului trecut, când o persoană în stare de ebrietate şi violentă nu a fost primită în adăpost, dar aşa prevede legea. Dar, asta nu înseamnă că a fost dată afară”, menţionează Monica Rada.

3 comentarii la „Primãria Hunedoara strânge cureaua

  • Jenant.
    Ni se inchid scolile,acum asta vrea sa inchida si centrele de asistenta sociala,si Casa de Cultura.Mai acum doi ani,cel care se supranumea Hada care onoreaza Hunedoara,promitea „locuri de munca FOARTE BINE PLATITE”,investitori straini,”strazi si drumuri reparate”…..Uite ce s-a ales din toate promisiunile lui.

  • Si in loc sa-i dati incredere in continuare unui om care s-a dovedit bun gospodar , care a deschis noi centre de asistenta sociala pentru oamenii nevoiasi , l-ati votat pea acest primar de nota 5 . V-ati lasat cumparati pe nimic , ati fost mindrii ca ve-ti avea un primar american … Asta ati vrut , asta aveti ….

  • s-au crucit si curcile dupa alegeri, cind s-a vazut ce gasca s-a pricopsit la primaria HD…acum vor pune cruce dezastrului…ca oricum din Hd trenul nu mai merge niciunde e capat de linie si pare chiar ca si orasul ar merge spre… niciunde…sunt personalitati uriase printre romanii emigranti si stabiliti in America si nu prea au adus America in ROMANIA, HAI SA NU MAI FIM NAIVI la urmatoarele alegeri…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura