ActualitateUltima Ora

Nici jumătate din elevi nu sunt pregătiţi pentru Evaluarea Naţională

04 simulare-bac-655x360Rezultatele simulărilor de la Evaluarea Naţională au adus note destul de slabe la noi în judeţ. Mai bine de jumătate dintre elevii hunedoreni de clasa a VIII-a nu au reuşit să obţină media 5.
Din totalul celor 3.683 elevi înscrişi în clasa a VIII-a la noi în judeţ, 3.268 au fost prezenţi în sala de examen. Dintre aceştia, doar un procent de 45,69 la sută au promovat. Cele mai slabe rezultate au fost la Matematică, unde doar 31,88 la sută au luat medii peste 5. Totuşi, doi elevi au reuşit să rezolve problemele date şi au luat note de 10. La Limba şi literatura română au promovat 64,29 la sută dintre elevi, iar cele mai bune rezultate s-au înregistrat la proba scrisă de la Limba maternă, unde 77,42 la sută dintre elevi au luat note peste cinci.
Ieri s-a desfăşurat prima probă scrisă a simulărilor de la Bacalaureat, cea la Limba şi literatura română. În judeţul nostru, 1.289 de elevi din clasele terminale de liceu nu s-au prezentat în sala de examen. Mai precis, din totalul celor 3.258 de liceeni din clasele a XI-a, 573 au fost absenţi, iar din cei 3.187 elevi de clasa a XII-a, 752 au fost absenţi. Astăzi va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura maternă, miercuri este programată proba obligatorie a profilului şi joi, proba la alegere. Rezultatele vor fi afişate în 18 martie. (O. Mihnea)

One thought on “Nici jumătate din elevi nu sunt pregătiţi pentru Evaluarea Naţională

  • Și asta se datorează numai și numai personalului din învățământ. Numirea pe funcții a directorilor din școlile Hunedorene fără concurs (adică pe principii politice) a dus la creerea unor enclave în unele școli. Profesorii vin la școală cu capul plecat, cu frică își fac ora, semnează și pleacă tot cum au venit în liniște să nu deranjeze pe careva. Când trebuie să voteze ridică mâna la comandă, ca în politică. Sindicatul veghează ca nu cumva cineva să se ridice deasupra tuturor și vorbească mai mult decât trebuie. Ei nu mai pun accent demult pe problemele profesorilor, ci doar se luptă numai pentru banii profesorilor care îi au de recuperat prin procese și în felul ăsta zic ei muncesc pe brânci. Și dă bine în ochii profesorilor care și ei se gândesc numai la leafă și la cheltuielile zilnice. Ne mai întrebăm unde mai sunt rezultatele la simulări. Mai contează? Cine vrea carte, să bage mâna adânc în buzunar și să plătească meditații.
    Motto: „Ai bani, ai parte și în final ai carte”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura