„Vom aduce la putere marile valori ale ţãrii”

Sorina Popa

Peste 1.500 de persoane au participat, sâmbătă, la Deva, la Reuniunea Regională a Organizaţiilor Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) din Regiunea de Vest. Sala Casei de Cultură din Deva a fost plină până la refuz, membrii UNPR purtând la gât fulare roşii-albe, culorile Uniunii. La întâlnirea de la Deva, au fost prezenţi Gabriel Oprea, Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu, cei trei preşedinţi ai Uniunii, alături de întreg staff-ul partidului, parlamentari şi primari din întreaga ţară înrolaţi deja, sau care au anunţat că vor candida pentru UNPR.
„Vom merge singuri în alegeri”
“UNPR va obţine un scor bun la alegerile din 2012 şi va aduce, pentru prima dată, în guvern şi în Parlament, marile valori ale ţării, a declarat, în cadrul reuniunii, preşedintele executiv al partidului, ministrul Apărării, Gabriel Oprea. “Am hotărât să mergem singuri în alegeri, pe propriile picioare. Suntem siguri că poporul român va distinge între cei care îi vor binele şi cei care dau dovadă de demagogie şi populism. Ne-am propus să obţinem 10 la sută din voturi, dar sunt convins că vom depăşi acest procent’’, a spus Gabriel Oprea. Liderul UNPR a susţinut că formaţiunea pe care o conduce a sprijinit guvernul pentru luarea măsurilor de austeritate, care, deşi dure, au fost necesare pentru ca România să nu intre în derapaj economic.
„Ne-am asumat rolul de amortizor social”
„UNPR este un partid de centru-stânga, un partid de tip nou, pentru că în concepţia oamenilor care-l conduc, există valori fundamentale mai importante decât ideologia – interesul naţional şi dialogul social. În coaliţia din care facem acum parte, suntem o insuliţă de centru-stânga şi vrem să contribuim la stabilitatea economică. Grecia şi Italia au avut la conducere partide politice care nu au ştiut să se adune pentru interesul naţional şi acum plătesc o factură socială mult mai grea. În unele ţări europene, se apelează la guverne de tehnocraţi, pentru că partidele lor au eşuat. Nu a fost în interesul nostru să participăm la această guvernare. Ne era mai uşor să criticăm din Parlament şi pe la televiziuni Guvernul, cu siguranţă creşteam mult mai mult şi în sondaje. Dar, asta ar fi fost împotriva interesului naţional. Am participat la această guvernare ca stabilizator şi catalizator politic. Noi avem, de fapt, rolul de amortizor social. Şi, prin participarea noastră la guvernare, nu am permis să se renunţe la pensia minimă, la indemnizaţia pentru creşterea copilului, alocaţia de stat pentru copii şi drepturile persoanelor cu handicap. Atât am putut face prin influenţa pe care o avem în acest moment în Guvern“, a declarat fostul ministru al Muncii, Marian Sârbu, preşedintele UNPR.
„În locul săgeţii albastre, a înălţat pajura”
Despre doctrina naţional-progresistă, programul partidului şi constituirea Uniunii Social Progresiste a vorbit în adunarea de la Deva şi Cristian Diaconescu, preşedintele de onoare al UNPR. De asemenea, au ţinut să-şi anunţe public susţinerea faţă de Mircia Muntean, Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4 al Capitalei, care a şi propus realizarea înfrăţirii dintre primăria deveană şi cea bucureşteană. La rândul său, Antonie Solomon, primarul municipiului Craiova, a declarat că, la sugestia episcopului Gurie, va ctitori o biserică în Deva. In corpore, liderii UNPR l-au felicitat pe primarul Mircia Muntean, care a organizat ca la carte reuniunea, dar şi pentru că, metaforic vorbind, „a avut curajul să coboare săgeata galben-albastră de pe Cetatea Devei, înlocuind-o cu pajura”.
În final, delegaţii la reuniunea naţional-progresiştilor de la Deva au adoptat două rezoluţii prin care se angajează să susţină o construcţie civică de centru-stânga şi dezvoltarea Regiunii Sud-Vest.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • sorino, erai drogata sambata?! din ce am vazut la tv n-au fost mai mult de 600 de persoane in sala.

  • Vasile, Vasile. Nu mai bea atat. La televizor nu s-a filmat multimea aflata pe holurile Casei de Cultura.
    Va e ciuda de nu mai puteti. Ha,ha,ha. V-au facut-o UNPR-istii.

  • “„Vom aduce la putere marile valori ale ţãrii””????
    Suna frumos si ametitor pentru "Fraierii" din Deva!!!
    Mircia ne ameteste de 16 ani si e drept ca el chiar crede ca este cel mai frumos si cel mai destept PRIMAR !!!
    Numai ca a uitat ca cei 16 ani i-au cam luat "mintile" (si pe alea care le-a mai avut).El nu mai este "ales" ! El se vrea daca se poate sa fie instalat pe fotoliul de primar- asa pe viata - daca s-ar putea!!!???
    Un fel de dictator mai mic-daca e posibil???
    Care sunt acele mari valori??? -Generalul Iordanescu??? Generalul Oprea???
    Poate il convigeti pe Benone Sinulescu sau cine stie ce alt folckist pensionar???
    Hai sa fim putin mai seriosi Cu tinta de 10 % si sa mai si conducem !!!
    Dar cum prosti suntem destui prin zona....SPERATZI !!!

  • Foaie verde si un praz ,moare Molot de necaz, am vazut din transmisia tv ,ca erau in sala foarte multi liberali care au plecat la UNPR, sala era plin de nu aveai unde sa arunci un ac ,parca intr-o segventa a aparut si Oancea

  • Dupa atatia ani de democratie am invatat ca asemenea adunari se organizeaza de catre cei mai importanti ciolangii, indiferent de formatiunea politica reprezentata. Totusi, inca nu am gasit raspuns la intrebarea "Eu cu cine votez?"

  • ...câţi dintre frustraţii ăştia, NU au dosare penale ????...mai au curajul şi neruşinarea să vină să ne mai ceară votul, acum pe alte liste de partid, NOU ÎNFIINŢAt!!!...????

  • Datorita construcţiei politice de centru-stanga, care are drept obiectiv introducerea in Romania a guvernării progresiste şi asigurarea stabilităţii politice pe termen lung, tot mai multi oameni politici inclusiv primari si parlamentari se orienteaza catre UNPR.

  • Criza i-a obligat sa ia cele mai dure si nepopulare masuri de la revolutie incoace. Tara este pe un drum bun, deci, pentru ca au avut curaj si acum nu ne gasim in situatia Greciei, de exemplu, merita sa ramana la guvernare si dupa alegerile din 2012.

  • Oricum de la anul va disparea UNPR ca nu va strange multe voturi sa vezi atunci cum toti care sunt acuma la UNPR vin la fostele partite si se vor miligii sa ii primeasca inapoi si o sa zica ca au gresit si chesti de genul acesta

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare…

2 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că la o unitate sanitară de pe la noi se în­tâmplă lucruri tare…

8 ore ago

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală, inaugurată la Spitalul Judeţean Deva

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală a fost inaugurată ieri în corpul nou…

8 ore ago

Bulina albă

Prof. Mihaela Marița, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani Pentru organizarea unui simpozion internațional la…

8 ore ago

Bulina neagră

Dan Vîlceanu, deputat Pentru că l-a mușcat pe deputatul Florin Roman, cei doi încăierându-se chiar…

8 ore ago

Telenovelă sfârșită în sala de judecată

Amantul a devenit extrem de gelos și și-a urmărit iubita întocmai ca în filmele cu…

8 ore ago