EvenimentFlash

„Zburau” cu 105 km/h pe şosea

03 Radar 5538

Nicoleta Popa

Recent, trei conducători auto au fost surprinşi de aparatele radar că „zburau” pe şosea. Un bărbat din Deva şi doi din Alba Iulia au fost opriţi de poliţiştii hunedoreni, în municipiul Orăştie, după ce aparatele radar au indicat că ei rulau cu o viteză de 105 km/h. Pentru că au călcat pedala de acceleraţie la maximum, cei trei şoferi s-au ales cu permisele de conducere suspendate pentru 90 de zile şi amendă în valoare de 540 de lei fiecare.

151 de amenzi pentru depăşirea vitezei

Cei trei vitezomani au fost prinşi în urma unei acţiuni a poliţiştilor hunedoreni pe linie de viteză, alcool şi traversarea străzii prin locuri nepermise de către pietoni. Aceste controale au avut loc week-end-ul trecut, pe DN 7, în Orăştie, pe tronsonul Zam-Ilia şi în Deva, dar şi pe DN 76, în zona Brad. Timp de trei zile, oamenii legii au aplicat 159 de amenzi, dintre care 151 pentru depăşirea vitezei legale şi opt pentru conducere sub influenţa alcoolului. Totodată, au fost suspendate 32 de permise de conducere. În acelaşi timp, în judeţ au fost sancţionaţi 227 de pietoni, care au traversat strada neregulamentar.

„Acţiunea a fost organizată cu scopul prevenirii şi combaterii excesului de viteză, al consumului de alcool la volan, dar şi al traversării neregulamentare a străzii de către pietoni. În plus, viteza peste limita legală sau neadaptată la condiţiile de drum şi de trafic, este principala cauză a producerii accidentelor în judeţul Hunedoara”, a declarat comisarul şef Dan Micu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara.

În 2009, viteza a fost principala cauză a evenimentelor rutiere produse în judeţul nostru. Este vorba de 78 de accidente grave, soldate cu şase morţi şi 84 de răniţi grav. A doua cauză este nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni. De la începutul acestui an, în judeţ s-au înregistrat 20 de accidente rutiere grave, în urma cărora două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 19 au fost grav rănite. Jumătate dintre acestea s-a produs din cauza vitezei.

One thought on “„Zburau” cu 105 km/h pe şosea

  • Hai sa fim seriosi.. Cine nu a mers cu muuult peste 100 km/h sa arunce primul piatra…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura