Politica si administratie

„Trebuie îmbunãtãţit conţinutul mesajului”

Nicolle Ebner

Europarlamentarul Iuliu Winkler (foto) este de părere că problemele în domeniul mineritului atât din România cât şi din celelalte state europenene nu vin neapărat din deciziile guvernamentale, ci din „presiunea enormă a unor cercuri de interese care se cheamă Green Peace, WWF, şi alte organizaţii ecologiste”.

Valea Jiului, în vizorul ecologiştilor

„Vă rog să analizaţi evenimentele care au avut loc, pe linia activităţii unor organizaţii neguvernamentale în domeniul protecţiei mediului, inclusiv în România. Două centre sunt în atenţia europeană şi care vor fi şi cele mai lovite, în cazul în care se implementează deciziile propuse de Comisia Europeană de eliminare a subvenţionării mineritului. Este vorba de Valea Rurhului-în Germania, şi Valea Jiului-în România. Vă rog să vă aşteptaţi la o invazie de atenţie publică, pentru că aceste organizaţii ecologiste o să mai aducă încă 20 de corturi la Drumul lui Băsescu, pentru că ei mereu au de apărat câte ceva. Se leagă de câte o pădure, de câte o mină. Nu sunt împotriva protejării mediului, sau împotriva păstrării bogăţiei naturii, dar am lucrat şi eu la Ministerul Economiei şi ştiu cum se fac acolo politicile”, a declarat europarlamentarul hunedorean, la o întrevedere cu liderii sindicatelor din Valea Jiului, desfăşurată la sediul Prefecturii Hunedoara.

Mesajul trebuie îmbunătăţit

În acest context, Iuliu Winkler le-a sugerat liderilor de sindicat să-şi îmbunătăţească discursurile şi conţinutul mesajului. „Retorica doar cu privire la aspectul social – lipsa locurilor de muncă, recalificare – sau aspectul social al unei decizii de politică economică, trebuie completat cu retorica privind încălzirea globală, securitatea energetică etc. Trebuie venit cu un argument că se poate face un minerit care să respecte standardele de mediu din UE. Că există posibilitatea unei retehnologizări care să asigure un minerit care respectă reglementările europene de mediu. Dacă România prezintă un document aşa cum cere comisia, vă garantez că va fi acceptat. Acest element, foarte important privind protecţia mediului, trebuie introdus la toate nivelele, inclusiv în retorica Guvernului”, menţionează liderul UDMR Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura