Politica si administratie

„Se urmãreşte falimentarea Termocentralei Mintia”

Sorina Popa

Liderul organizaţiei judeţene a PC, Petru Mărginean, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că situaţia economică a judeţului este dezastruoasă şi că tot mai multe firme hunedorene îşi închid porţile.

„Să-ţi fie ruşine, Traian Băsescu”

„Sunt peste 130.000 de firme din judeţ care s-au închis, peste 18.000 s-au dizolvat, avem 21.000 de şomeri dintre care doar jumătate sunt indemnizaţi. Sunt proiecte blocate, cum ar fi cel au autostrăzii, al aeroportului, al drumului care să lege Valea Jiului de Băile Herculane şi multe altele. Apoi, din surse sigure, ştiu că se urmăreşte ca Termocentrala Mintia să fie adusă la faliment, pentru ca agregatele care stau acolo de ani buni, aduse din Rusia, să fie vândute la Turnu Măgurele. La Termocentrala Mintia există 12 directori. Oare ministrul Adriean Videanu ţine atâţia directori la Marmosim (n.r. firma privată a ministrului), dacă ea nu merge? În judeţ, şi nu numai, este un haos politic şi economic. Mai vreau să spun doar atât, să-ţi fie ruşine, Traian Băsescu”, a declarat liderul PC Hunedoara, Petru Mărginean.

Solicită scoaterea UDMR de la guvernare

Tot ieri, a fost prezent la Deva şi noul preşedinte al Partidului Conservator, Daniel Constantin şi vicepreşedintele Cătălin Bologa. Constantin a început un turneu prin ţară, în vederea pregătirii alegerilor locale din 2012. „Vrem să avem candidaţi la alegerile locale din 2012, pentru toate funcţiile. Avem un calendar, astfel încât, filialele noastre să-şi desemneze candidaţii pentru localele din 2012, până la sfârşitul acestui an”, susţine Daniel Constantin. Pe de altă parte, liderul PC a declarat la Deva că s-a trimis o scrisoare deschisă premierului Emil Boc, prin care îi aduce la cunoştinţă „fapte de notorietate publică, care aduc prejudicii clare ţării”. Este vorba de vicepremierul Marko Bela, care a emis un comunicat către cadrele maghiare din Mureş şi o scrisoare de convocare, redactate în limba maghiară, cu antetul guvernului şi despre ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, care a participat pe 15 martie, la o manifestaţie la care au fost afişate însemne anti-româneşti.

„Din toate aceste motive, vă solicităm scoaterea UDMR de la guvernare”, se arată în scrisoarea conservatorilor.

4 comentarii la „„Se urmãreşte falimentarea Termocentralei Mintia”

  • Un singur vinovat PD-L-ul de la centru Berceanu si Videanu si omul lor Vladu.

  • Ce bine ar fi daca v-ar interesa si cine a adus termocentrala in situatia dezastruoasa in care este. Dar…daca ati face asta ati lovi cumva in imaginea cui va plateste???
    Oare chiar asa de prosti ne credeti?

  • Termocentrala a fost adusa in aceasta situatie dificila de catre guvernanti PD-L din ministerul economiei care nu au acordat bani pentru investitile de mediu,mari din ministerul economiei sau plimbat si cheltuit bani publici pe la „Simpozioane” in strainatate,avem aici aproape carbune huila din Valea Jiului si nu stim sa o valorificam pentru ca a fost numit un ceferist ca Vladu care nu stie sa construiasca ci sa distrunga.

  • ba nea Petre, bun ii semnalu de alarma ca intradevar asa ii situatia. da iar ii Base de vina pt tot????? Ganditi-va la solutii nu mai creati diversiuni. Iar faceti opozitie de dragul de a va impotrivi cu japca oricui? Mai oameni buni, faceti proiecte si nu mai demolati. Is convins ca daca vor castiga alegerile acesti candidati pe care vreti sa-i puneti peste tot, vom trai ca-n Germania, da ii mai greu sa muncim pe proiecte nu? Faceti ceva sa se vada si sa beneficieze comunitatea, ca ne-am saturat de prezervative si alte cretinitati acordate drept cadou pe la unu si altu. Ne-am saturat de circus maximus, mai vrem si paine, cat de cat. La treaba, deci. Cat despre unguri, doamne ajuta ca or ajuns la putere, ca la ei in comunitate treaba merge ca-n Austria, iar noi tiganii, ne tiganim mai rau ca nebunii. Ce scoatere de la guvernare?, ce impotriviri habotnice, asta-i politica? O sa faca UDMR-ul cat n-ati fost voi in stare sa faceti cu toate resursele voastre. Mai invatati. Iar daca modelul unguresc e unul performant din care se poate invata si din care se poate trage concluzii, luati-l ca atare. Cum sa fie turism in judetul HD doar la Cristur si nu si la Hunedoara. Pai normal, ca aia is oameni seriosi, nu barfitori de doua parale si amatori de mondenitati.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura