www.mesagerulhunedorean.ro

„Schimb de plase”, metodă inedită de furt, în Deva

03 furt inedit

Nicolle Ebner

Criza economică i-a determinat pe hoţi să aplice metode din ce în ce mai elaborate, dând de furcă atât comercianţilor, cât şi poliţiştilor, care se confruntă, acum, cu moduri de operare inedite. Inedit este furtul săvârşit ieri dimineaţă, în jurul orei 9.00, la unul dintre ABC-urile alimentare din centrul municipiului Deva.

Vigilenţă redusă de ţinuta şi bijuteriile hoţilor
Vânzătoarea tocmai primea pâine proaspătă, când a văzut că în magazin intră o femeie blondă, mică de statură şi suplă, care nu avea mai mult de 38 de ani, dar care se remarca prin opulenţa bijuteriilor din aur. Vânzătoarei nici nu i-a trecut prin minte că o asemenea clientă poate urmări altceva decât să facă cumpărături en-gros, şi vrăjită de mulţimea bijuteriilor, nu i s-a părut dubios nici faptul că femeia avea o plasă de rafie – din aceea chinezească, albastră cu carouri albe şi roşii. A comandat câteva zeci de cartuşe de ţigări de marcă (Kent, Marlboro, Pall Mall), cafea de toate tipurile şi gramajele, burduşindu-şi plasa din rafie, cu marfă de vreo 1.000 de lei. La final, mai vroia şi nişte prăjituri, dar nu ştia de care, aşa că a înştiinţat-o pe vânzătoare că şi-a uitat telefonul în maşina parcată ceva mai încolo şi lipseşte câteva minute, până îi întreabă pe cei de acasă ce doresc. Şi, ca să nu fie nici o suspiciune, femeia i-a atras atenţia vânzătoarei că lasă plasa cu cumpărături, în magazin.

Au lăsat în urmă două pungi cu gunoi
În spatele femeii care făcea cumpărături la tejghea, aştepta răbdător, la rând, un bărbat, la fel de bine îmbrăcat şi cu aceeaşi caracteristică menită să adoarmă vigilenţa tuturor, adică, plin de aur. Bărbatul avea o plasă identică, dar la ora 9.00 dimineaţa, cine mai stă să se uite la plasele clienţilor. Acesta a cerut doar un pateu, pe care l-a plătit, după care şi-a văzut de drum, cu plasa de rafie în mână. Şi, dus a fost. Dar plasa cu cumpărăturile doamnei era la locul ei. Abia după câteva minute bune, când a văzut că nu mai vine nimeni după plasă, vânzătoarea a realizat că nu este ceva în regulă. Când a desfăcut plasa ca să-şi recupereze marfa, a dat peste doi saci negri de gunoi, plini cu resturi alimentare.

Lucrătură ca la carte
Lucrătura ca la carte a fost făcută în prezenţa vânzătoarei şi a băiatului care livra pâine, pe care i-a indus în eroare siguranţa şi aspectul celor doi clienţi. Patronii unităţii au făcut reclamaţie la poliţie. Oamenii legii au afirmat că este primul caz de furt din Deva, realizat printr-o asemenea metodă. În consecinţă,  patronii şi-au luat gândul de la recuperarea pagubei şi prinderea făptaşilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.