Sport

„Rachetiste” de argint

Ciprian Marinuţ

Tenismenele de la SCM Deva au obţinut titlul de vicecampioane naţionale la Campionatul Naţional de echipe de simplu feminin. Cotate ca favorite unu, dar mai mici cu un an decât adversarele lor, sportivele devene au pierdut, scor 2-3, finala cu Dinamo Bucureşti.

Echipă unită şi omogenă
În componenţa Raluca Ciufrilă (Tg. Jiu, locul 3 naţional), Roberta Naicu (Craiova, locul 4 naţional), Maria Orban (Petroşani, locul 7 naţional) şi Mandy Sapta (Deva, locul 15 naţional), SCM Deva  era, oficial, favorită la medalia de aur. Clasamentul a „vorbit” corect  până în finală, dovadă că SCM Deva a învins cu 5-0 pe Olimpia Bucureşti, în sferturi, şi a trecut cu 4-1 de CSM Oneşti şi LPS CSS Constanţa, în turneul „şah” al celor mai bune patru echipe. Din păcate, în ultimul act al turneului, desfăşurat la finalul săptămânii la Bucureşti, plusul de experienţă al adversarelor a fost decisiv şi SCM Deva a pierdut, la limită, scor 2-3, medaliile de aur. 

„Trădate” de vârstă
„Rezultatul e bun şi corect, având în vedere faptul că noi am avut numai jucătoare de 13 ani, iar toate celelalte trei echipe din finală au avut tenismene de 14 ani, care au clasament bun la 16 ani intern şi internaţional (ETA). Raluca Ciufrilă a pierdut un singur meci cu Andreea Grădinaru, care e în top 20 ETA. Giulia Naicu a pierdut două partide, dintre care una cu Andreea Ghiţescu, sportive în top 50 ETA. Maria Orban şi Mandy Sapta au pierdut câte un meci la jucătoare de 14 ani. În rest, fetele au avut o prestaţie foarte bună, învingând tenismene mai bine clasate la 16 ani, care au o experienţă competiţională mai mare. Jucătoarele noastre au dovedit că au spirit de echipă şi că se pot concentra şi mobiliza la o competiţie aşa de grea şi importantă, cum a fost acest campionat naţional”, a spus antrenoarea Lunella Maier. Competiţia de echipe simplu feminin a aliniat la start 11 echipe.
În urmă cu o săptămână, SCM Deva a obţinut medaliile de argint în cadrul Campionatului Naţional de dublu echipe (băieţi şi fete), pierzând finala, la limită, scor 1-2 în faţa celor de la Sportul Studenţesc Bucureşti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura