Eveniment

„Pera“ a încercat să influenţeze martori

Livia Botici

În calitate de inculpaţi în celebrul dosar „Spumă şi Bibanu”, Ovidiu Ioiescu, zis „Pera“, şi Cosmin Nicolae Muntean au încercat să determine un martor să-şi schimbe mărturia. De la sfârşitul anului trecut, procesul în care aceştia sunt acuzaţi de încercarea de a determina mărturia mincinoasă, se află pe rolul Curţii de Apel Alba-Iulia.

Au fost condamnaţi

Potrivit purtătorului de cuvânt de la Curtea de Apel Alba-Iulia, Cosmin Muntean, procesul se află în stadiul de recurs, cei doi având o condamnare la activ, pentru această faptă. „Dosarul priveşte fapta de determinare a infracţiunii de mărturie mincinoasă. Potrivit dosarului trimis de Tribunalul Hunedoara, în calitate de inculpaţi în dosarul supranumit de către presă «Spumă şi Bibanu», în timpul în care erau reţinuţi în arest, Ovidiu Ioiescu şi Cosmin Nicolae Muntean au încercat să determine un martor să-şi schimbe mărturia. După judecarea dosarului la Deva, Ovidiu Ioiescu a fost condamnat de Tribunalul Hunedoara la doi ani şi jumătate, pentru instigare la infracţiunea de mărturie mincinoasă şi încercarea de a o determina, iar Cosmin Muntean a primit o pedeapsă de un an şi jumătate pentru încercarea de a determina mărturia mincinoasă”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Cosmin Muntean.

Pedepse mai mici

Marţea aceasta, instanţa de la Tribunalul Argeş i-a condamnat, după rejudecarea dosarului, pe cei 22 de acuzaţi în dosarul „Spumă şi Bibanu”. Toţi cei implicaţi au beneficiat de o scădere a cuantumului pedepsei, cu câţiva ani, cel mai câştigat în urma rejudecării dosarului fiind Ovidiu Ioiescu – „Pera“, pentru care pedeapsa a scăzut de la 11 ani, la şase ani de închisoare. De asemenea, şi lui Cosmin Nicolae Muntean, magistraţii Tribunalului Argeş i-au diminuat simţitor pedeapsa, fiind condamnat acum la cinci ani, şi nu la opt, cum fusese iniţial, de judecătorii de la Curtea de Apel Piteşti. Cei implicaţi în dosar, dar şi procurorii care au anchetat cazul pot face recurs, în decursul a 10 zile de la comunicarea acestei sentinţe. Până astăzi, doar trei dintre cei condamnaţi, şi anume Adrian Hărăstăşan, Germaine Schram şi Ioan Pasc au contestat decizia prin recurs.

6 comentarii la „„Pera“ a încercat să influenţeze martori

 • toata lumea are dreptul sa vorbeasca si sa spuna ce vrea dar nimenea nu stie de fapt care este realitatea,persoane care nu cunosc adevarul se i-au dupa presa si dupa ce se spune la televizor,eu personal i-i cunosc pe toti din acest dosar si am cu totul o alta parere despre ei,a fost un dosar cu tenta politica,s-au dat pedepse pe nedrept doar sa se scape de acest dosar,au fost judecati si condamnati dupa nume si nu dupa fapte,numai in romania se poate intampla asa ceva,pedepsele nu sunt definitive si irevocabile mai sunt cai de aparare si pana la terminarea procesul adevaratul adevar se va iesi la iveala si atunci va veti convinge de fapt ce persoane au fost si ce persoane sunt,PRESA TE RIDICA PRESA TE COBOARA.

 • Petronela draga, daca ii cunosti pe acesti inculpati la fel de bine precum stii sa scrii, atunci ne putem forma cu totii o parere adecvata. Probabil vinovatii vor scapa de sentintele pe care le merita prin intermediul pilelor, insa toata lumea stie care e adevarul, oricat ne-am ascunde dupa deget.

 • ha ha – Bravo Florina ! uite aici o fata care merita tot respectul !! eu imi ascund identitatea din motive de securitate fiind direct implicat. mi as dori sa fie mai multi ca tine Florina ! Nu fi suparata pe Petronela, ea il iubeste pe Pera si Iubirea este oarba, are emotii..
  – toti acuzatii in acest dosar vor fi achitati mai devreme sau mai taziu. mai ales Suciu care a primit 3 ani cu suspendare, apropo cine e tasu ma rog ?

 • Sa fim seriosi.
  Petronela tu ori esti un fan al lor , ori faci parte din clan.
  In orice caz, se stie in toata Deva cum au stat treburile.
  Pe Pera l-as fi bagat pentru mai multi ani la Penitenciar, la ce fite isi dadea, impresii de coclar.

  Bravo Justitia !

 • mai mergeti ma dreaqu…va pisa ochii ca voi nu sunteti in stare sa faceti rost de bani pt un pachet de tigari,stati pe banii lu mama si`a lu tata,si va cacati pe voi ca altii se descurca…luati o pauza ca va incalziti

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura