„Nu vreau sã influenţez colegii”

05 Florin Cazacu Primar BRAD (13)

Nicolle Ebner

Preşedintele PSD Hunedoara, Florin Cazacu (foto), dezminte informaţia potrivit căreia social-democraţii hunedoreni au luat deja decizia de a-l susţine pe Mircea Geoană la funcţia de preşedinte al partidului.

Verdict în aşteptare

Liderul social-democraţilor hunedoreni recunoaşte că a participat la discuţiile de vineri, de la Poiana Braşov, dar lucrurile nu stau nici pe departe aşa cum le-a prezentat vicepreşedintele PSD, Constantin Niţă. Acesta anunţase că la întâlnirea de la Poiana Braşov au venit reprezentanţii a 39 de filiale PSD, dintr-un total de 48, şi că toate acestea îl vor susţine pe Mircea Geoană la funcţia de preşedinte al PSD. „La Braşov, a fost o discuţie informală, cu privire la situaţia actuală din PSD. A fost normal să ne întâlnim la solicitarea lui Mircea Geoană, doar este încă preşedintele partidului. Într-adevăr, toţi cei prezenţi acolo am militat pentru unitatea formaţiunii politice şi o analiză temeinică a situaţiei din partid, inclusiv a greşelilor din perioada precedentă. În final, am convenit cu toţii, ca prin organele statutare, să declanşăm procedurile de organizare a Congresului PSD”, a declarat Florin Cazacu. Liderul PSD mai spune că, la această oră, organizaţia judeţeană încă nu a decis pe cine susţine la şefia partidului. „Vom analiza toate candidaturile depuse pentru funcţia de preşedinte, precum şi proiectele acestora. Vom da votul candidatului al cărui proiect de întărire a partidului va fi cel mai bun. Votul fiind secret, nu doresc ca prin răspunsul meu să influenţez decizia membrilor de partid, ci aceştia să hotărască doar în urma unei analize realiste a programelor candidaţilor”, a mai spus Florin Cazacu.

„Pe Geoană îl menţin în funcţie grupurile de interese”

Pe de altă parte, Petru Mărginean, preşedintele PC Hunedoara, este convins că Mircea Geoană va rămâne în funcţia de preşedinte al PSD. „Sunt prea multe grupuri de interese, care-l susţin pe Geoană şi cărora le este teamă de schimbare, pentru că rămân fără privilegii, dar şi fără funcţii politice. După mine, din punct de vedere al inteligenţei şi abilităţii politice, în PSD, rămân Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Dacă Năstase ar fi candidat la preşedinţie, îl făcea praf pe Băsescu”, a concluzionat preşedintele conservatorilor din judeţul Hunedoara, în cadrul unei conferinţe de presă. Şi Vasile Ţonea, consilier local şi secretar executiv al PSD Deva este fan Năstase. Ba mai mult, Ţonea este de părere că întâi ar trebui să aibă loc o reformare a partidului şi abia după aceea să fie aleasă echipa potrivită să conducă noua formaţiune politică.

Până acum, oficial, şi-au anunţat candidatura pentru preşedinţia PSD: Mircea Geoană, Miron Mitrea şi Cristian Diaconescu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.