Actualitate

„Nu a fost explozie la Maternitatea Giuleşti“

Livia Botici

Toate echipamentele şi aparaturile care au existat în secţia de Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti în momentul groaznicului incendiu, în urma căruia cinci nou-născuţi şi-au pierdut viaţa şi alţi şase au şanse minime de supravieţuire, au fost trimise la Petroşani, pentru expertiză. Până în acest moment, specialiştii Institutului Naţional pentru Securitate Minieră şi Protecţie Anti-Explozivă (INSEMEX) Petroşani au descoperit că în salonul unde se aflau micuţii intubaţi, nu a avut loc nici o deflagraţie.

„Este groaznic ce s-a petrecut”
Potrivit directorului general al INSEMEX Petroşani, în ziua în care cei cinci nou-născuţi şi-au pierdut viaţa, după ce au ars timp de câteva minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius, nu a avut loc nici o deflagraţie. „Personal, am fost la faţa locului şi am cercetat salonul de Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti. Este groaznic ce s-a petrecut acolo! Tot ce pot să spun în acest moment, referitor la acest regretabil accident, este că în situaţia în care ar fi avut loc vreo explozie, trebuia să existe şi efecte dinamice, dar noi am descoperit numai efecte termice. De asemenea, nu există nici un element care să conducă la posibilitatea formării unei atmosfere explozive, deci, posibilitatea ca în acel salon să se fi produs vreo explozie este nulă”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, dr. ing. Constantin Lupu, directorul general al INSEMEX Petroşani.

Salonul va fi reconstituit
Expertiza, recunoscută pe plan internaţional, a specialiştilor INSEMEX, a făcut ca autorităţile din capitală să ceară sprijinul experţilor hunedoreni. „O echipă de specialişti din cadrul INSEMEX Petroşani a efectuat cercetarea la faţa locului, în salonul de Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti, în perioada 17-18 şi 20 august. Pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea acestei tragedii urmează ca o echipă de experţi să muncească timp de aproape două săptămâni şi să verifice fiecare aparat în parte, pentru a ne putea da seama din ce motiv s-a produs acest incendiu şi cum anume s-a propagat focul. Fiecare aparat pe care l-am primit de la Bucureşti va fi aranjat identic ca şi în maternitate, tocmai pentru a putea să ne dăm seama cum s-a propagat acel incendiu. În cursul zilei de vineri spre sâmbătă, două camioane cu aparatură şi echipamente de la Maternitatea Giuleşti au ajuns în laboratoarele INSEMEX, iar în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, încă o dubiţă, în care se afla aerul condiţionat şi componentele sale a sosit în Petroşani.” a declarat dr. ing. Constantin Lupu, directorul general al INSEMEX Petroşani.

2 comentarii la „„Nu a fost explozie la Maternitatea Giuleşti“

  • foarte bine ca lati votat pe Basescu Berceanu Videanu si blaga

  • la insemex se fac angajeri pe criteri de rudenie ,mai exact fam muntean vrea sa-si angajeze fata prin pile si relati

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura