Categories: Actualitate

Ziua Recoltei a fost un succes la Petrila

Maximilian Gânju

Mii de localnici din micuţa localitate minieră, dar şi din restul Văii Jiului, au dat curs invitaţiei liberalilor din Petrila, la Ziua Recoltei. Oamenii au profitat de timpul frumos pentru a-şi face aprovizionarea de toamnă, dar mai ales, pentru a o vedea pe Sofia Vicoveanca.

Zeci de producători şi-au expus produsele la Ziua Recoltei, organizată de Rosa Multiflora şi PNL Petrila, iar sute de oameni au venit să-şi facă aprovizionarea pentru iarnă, profitând de preţurile mai mici decât în pieţele din Valea Jiului. Organizatorii nu le-au perceput producătorilor nici o taxă tocmai pentru a ţine preţurile scăzute. „Sunt bucuros pentru că am reuşit să aducem foarte mulţi oameni la Ziua Recoltei, iar manifestarea a ieşit foarte bine. Am văzut încă de dimineaţă familii care au venit cu căruciorul să-şi cumpere legumele şi ce aveau nevoie pentru iarnă, deoarece preţurile au fost foarte bune. M-a bucurat acest lucru, pentru că a fost şi unul din scopurile noastre, să venim în sprijinul acestor familii. Cu unii dintre oameni am discutat şi mi-au spus că au venit de dimineaţă de teamă ca nu cumva să crească preţurile mai târziu. Mi-au spus că aşa au păţit la sărbătoarea ţinută luna trecută de alţii. Le-am dat asigurări că nu o să se întâmple acest lucru. Pentru mine şi colegii mei din PNL Petrila, care au muncit la organizarea acestei manifestări, Ziua Recoltei a fost un succes”, a declarat preşedintele PNL Petrila, Costel Avram.
Pe lângă cumpărături, cei care au venit la serbare au fost invitaţi şi la masă de către liberali. Nu mai puţin de 12 oi au fost sacrificate pentru a se pregăti o mâncare păstorească, la ceaun, aşa cum se obişnuieşte să se servească la nedeile strămoşeşti din localităţile Văii Jiului. Masa de prânz a fost oferită gratuit de omul de afaceri Emil Părău, care a venit la târg şi cu produsele sale tradiţionale. Seara a adunat însă şi mai mulţi oameni, şi nu doar din Petrila, ci şi din restul localităţilor Văii Jiului, o zonă în care sunt foarte mulţi moldoveni. Sofia Vicoveanca a fost atracţia pentru care oamenii au venit în oraşul din estul Văii, iar spectacolul oferit de reputata artistă de muzică populară a fost pe măsură.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago