Ziua Muncii Decente, marcatã printr-un miniprotest la Prefecturã

  Natalia Bumbac

Aproximativ 40 de sindicalişti au marcat ieri Ziua Muncii Decente, printr-un protest în faţa Prefecturii judeţului Hunedoara. Protestul a fost organizat la iniţiativa preşedintelui Sindicatului Liber „Plastor” Orăştie, Nicolae Martin, organizaţie afiliată Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie (FSLCP).

„Zilele trecute am avut şedinţa Biroului executiv al FSLCP, unde la propunerea mea, s-a decis organizarea acestui protest. Au venit reprezentanţi ai sindicatelor din industria chimică şi petrochimică din mai multe judeţe, cum ar fi sindicatele Oil Terminal Constanţa, Midia Năvodari, Viromet Victoria Făgăraş, Terapia Cluj, AzoMureş Târgu Mureş, Antibiotice Iaşi, Philips Orăştie. Liderii de sindicate au venit aici pentru a se solidariza cu mine împotriva abuzurilor comise de conducerea de la Platforma Chimica Orăştie”, a afirmat Nicolae Martin. Acesta a relatat că reprezentanţii societăţii Chimica Orăştie l-au concediat abuziv şi i-au interzis accesul în sediul firmei, respectiv la sediul sindicatului.
„Toate acestea s-au întâmplat după ce în cursul anului am negociat în Chimsport un contract colectiv de muncă, prin care salariaţii societăţii au beneficiat de o creştere substanţială a veniturilor. Urma să negociez alte contracte, lucru care nu a mai fost posibil”, a adăugat Nicolae Martin. Protestul a durat aproximativ două ore, timp în care cei prezenţi au scandat lozinci antiguvernamentale, au făcut apel la procurorii DNA să le rezolve nemulţumirile, folosindu-se de portavoci şi fluiere pentru a  se face auziţi.
Contactaţi pentru a oferi un punct de vedere vizavi de afirmaţiile preşedintelui Sindicatului Liber „Plastor” Orăştie, reprezentanţii societăţii Chimica Orăştie au afirmat că vor trimite pe adresa redacţiei ziarului nostru poziţia administraţiei companiei, referitoare la declaraţiile liderului sindical amintit.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: locmunca.office@gmail.com

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

19 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

20 de ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

20 de ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

20 de ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

21 de ore ago